Oriģinālnosaukums: Meet Dave
Valsts:
ASV
Žanrs: Komēdija/Fantastika
Lomās: Eddie Murphy, Elizabeth Banks, Gabrielle Union, Scott Caan, Ed Helms
Režisors: Brian Robbins
Gads: 2008

Par filmu-

Lai glābtu savu planētu uz Zemi tiek nosūtīta tenisa bumbiņas lieluma lode ar īpašu uzdevumu- savākt ūdeni no Zemes, kas nodrošinātu ar enerģiju sūtītāju planētu. Bet nejauši lode nokļūst pie maza zēna un, lai glābtu savu planētu uz Zemi tiek nosūtīts citplanētiešu kuģis, kas ārēji atgādina parastu cilvēku un kuru vada sprīdi garu cilvēciņu komanda.

Enerģijas rezerves atnācējiem, kuru katru brīdi izbeigsies, bet uz Zemes ir tik daudz ko redzēt…

It kā jau vienmēr ir interesanti paskatīties uz sevi no malas, tā teikt- citi jau labāk redz un zina mūsu vājības un ieradumus. Arī šajā kosmonautu filmā mums piedāvā pavērot kas par sugu ir cilvēki (precīzāk- amerikāņi) un kā uz to visu raugās mazi un pelēki citplanētieši.

Pamatā doma ir, ka viņi ir gudri un attīstīti, bet zemieši ir dabīgi, jauki, mīļi… īsāk sakot tik labi, ka mēs viņiem iemācam just, bet viņi neiznīcina mūsu planētu. Labs barters.

Laikam jau jābrīdina laicīgi, ka tiem, kuri nevar ciest ne glupus jociņus, ne arī Mērfija kunga grimmasēšanās būs pagrūti uztvert šo filmu bez kaitinošās jau-atkal-mūli-šķoba sajūtas. Mērfijs ir visur- gandrīz ne kadrs nepaiet bez viņa līdzdalības, varētu pat teikt, ka šī filma balstās tikai uz viņa komiķa spējām- ar kārtīgu pārspīlējumu un nelielu jautrību parādam kādas būtnes dzīvo uz Zemes.

Protams, kā jau komēdijai piedienas, arī te ir vietas, kur var pasmaidīt, pasmieties un vienkārši pavērot šur tur redzētas jautras ainas tik citā izpildījumā. Jāatzīst, ka tā tomēr ir vienreizēja filma (vienreiz tik skatāma) un noderīga varētu būt kā neliela piedeva nedaudz garlaikotu draugu kompānijai, kurai tuvs būtu mūsu ministra Zalāna termins ‘’ierēcam’’.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.