Oriģinālnosaukums: Chronicle
Valsts: ASV/Lielbritānija
Žanrs: Fantastika/Drāma
Režisors: Josh Trank
Lomās: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan, Michael Kelly, Ashley Hinshaw
Gads: 2011

Par filmu-
Trīs vidusskolnieki nejauši atrod nokritušu meteorītu un saņem superspējas. Tagad viņi ne tikai var pārvietot priekšmetus ar domu palīdzību, bet arī lidot. Pamazām viņi kļūst spēcīgāki, bet pieaugot viņu spējām aizvien grūtāk paliek tās kontrolēt.


Droši vien Amerikā (un ne tikai tur) katrs apbižotais un neievērotais skolnieks sapņo par sastapšanos ar tādu meteorītu, kas viņiem iedos superspējas un varēs visiem pārdarītājiem iedot kārtīgu sitienu zem un virs jostasvietas. Un pie reizes izdarīt ko tādu, lai visi viņu pamanītu. It sevišķi skuķi. Un tad jau vārti vaļā.

Filma ”Hronikas veidotāji” tieši šādu stāstu arī piedāvā- piepildīsim tīņu sapņus, lai viņi var skriet, lekt, mētāt bumbiņu un lidot. Jā, arī uzlabot savas horizontālās spējas ar meitenēm. Un tīņi pilda savus sapņus.

Tikai priekš filmas tas viņiem sanāk par lēnu. Ja jau viņi var mierīgi izgriezt pogas pārītim supervaroņu no komiksiem, tad jau prasījās kas tāds, lai skatītājs varētu krēslā nemierīgi dīdīties un saukt uhh un ahh. Jā, beigu lidojošā klope bija kaut kas no tās daļas, kas prasījās jau ātrāk, bet… bet ātrāk var teikt, ka bija tikai tas, ko varētu saukt par – velti izšķiests talants.

Filmas lielākā daļa ir veltīta nevis puiku superspējām un to izkopšanai, bet tieši Endrjū emocionālajai pasaulei. Viņu skolā ievēro tikai tāpēc, ka viņš tur pārvietojas ar milzīgu videokameru. Uz ballītēm viņš neiet. Dzert arī nedzer. Skolā dabū savu tiesu no skolasbiedriem. Īsāk sakot- nekāds diži pozitīvais dvēseles stāvoklis viņam nav izveidojies. Drūms fons ar superspējām gala beigās summējās Alfa plēsoņā.

Droši vien es nebūšu pārāk oriģināls, ja teikšu, ka gaidīju pavisam ko citu. Nu varbūt līdzīgu, bet tajā pat laikā emocionāli piesātinātāku, jautrāku, ātrāku. Un vēl gribējās redzēt puiku biznesa plānu, lai nav jāiet gopņikus apzagt, bet varētu skaitīt ar maisiem. Jo vieta rozīnītei tur bija. Pat ne rozīnītei- tur bija vieta veselam rozīņu kliņģerim.

Filma ir izklaidējoša, lai gan pēcgarša tur nekāda nepalika, tik vien sajūta, ka tas tomēr ir kāds izglītojošs materiāls jauniešiem, no sērijas- kā var sanākt, ja tev ir superspējas, bet tu tās nepareizi izlieto.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.