Oriģinālnosaukums: The Book of Henry
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/ Trilleris
Režisors: Colin Trevorrow
Lomās: Naomi Watts, Jaeden Lieberher, Dean Norris, Maddie Ziegler, Jacob Tremblay
Gads: 2017

Par filmu-
Vientuļā māte audzina divus dēlus no kuriem vecākais- vienpadsmit gadus vecais Henrijs ir ģēnijs, bet mātes pārliecība, ka viņam jāiet parastā skolā, lai būtu labāka saskarsme ar vienaudžiem.
Kādu dienu Henrijs ievēro, ka kaimiņu meitene cieš no sava patēva un nolemj labot šo situāciju- viņš veido pierakstus, ar kuru palīdzību varētu izpestīt meiteni no viņas patēva nagiem. Tikai šī darba īstenošanai viņam ir nepieciešama palīdzība.

Lai noskatītos šo filmu, pietika tik ar nelielu aprakstu, pāris jūsmīgiem komentāriem un aktieru ansambli. Lai arī man pārlieku liela jūsmība neradās, tomēr filma bija visnotaļ jauka.

Vienpadsmitgadīgais Henrijas ir kā ģimenes galva- rūpējas par finansēm, akcijām, savu mazo brāli un māti. Viņa lēmumi ir pārdomāti, emocijas nobriedušas, skats uz dzīvi kā pieaugušajam. Laikam arī tāpēc viņš pamanījis kaimiņos dzīvojošās klasesbiedrenes izmaiņas uzvedībā un sapratis, ka pie vainas ir viņas patēva rīcība.
Nesasniedzot dzirdīgas ausis ne atbalsta dienestā, ne policijā, ne arī pie skolas direktores, Henrijs nolemj rīkoties pats. Bet viss nav tik vienkārši- dzīve mēdz izspēlēt negaidītas kārtis un nu Henrija plānam nepieciešama palīdzība.

Filma laikam piedāvāja visu emociju gammu- no jautras un nebēdnīgas līdz smeldzīgi skumjai. Kopumā diezgan meistarīgi un nepārsālot. Tik vien tā nelaime, ka beigu cēlienam bija doma laist tādu kā fantāziju un līdz ar to pabojājot kopiespaidu.
Aktieri savu darbu darīja labi. Izņemot vienīgi tās dzēruma epizodes- tur nu bija pārāk tālu no īstenības. Arī tās depresijas ainiņas sanāca tādas pārkrāsotas.
Ar to pašu stāstu bija vēl plānāk- tas samākslotais un aiz matiem stieptais sižets pārāk dūrās acīs un rezultātā pasaka ar laimīgajām beigām sanāca tāda nepārliecinoša un ar skāņu pēcgaršu.
Lai gan potenciāls bija daudz spēcīgākam vēstījumam.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.