Oriģinālnosaukums: Hanna
Valsts: ASV/Lielbritānija/Vācija
Žanrs: Grāvējs/Spriedzes
Režisors: Emilio Estevez
Lomās: Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett, Tom Hollander, Jason Flemyng
Gads: 2011

Par filmu-
Hanna ir jauka padsmitniece. Pēc izskata parasta meitene, bet īstenībā…īstenībā Hanna ir superierocis- fiziskajā sagatavotībā un kaujas mākslā Hanna ir perfekta.
Visu savu īso mūžu Hanna ar savu tēvu dzīvoja skarbos apstākļos ziemeļos, bet pienāk tā diena, kad viņai ir jāatmaksā sava tēva agrākajiem darba devējiem par pagātnē pastrādātajiem noziegumiem.


Filma iesākās visnotaļ daudzsološi. Varētu pat teikt, ka varēja just- būs, lai arī ar ne pārāk svaigu ideju, bet simpātisks grāvējs. Superierocis Hanna sevi jau daudzsološi parādīja filmā ”Dārgie pīšļi” un oskarotā Keita Blanšeta galvenās ļaundares lomā. Vajadzētu būt tīri labam pārītim.
Bija labs. Bet arī vairāk neviens no sevis neizspieda.

Gandrīz vai gribētos dalīt filmu divās daļās- pirmā, kur sāk veidoties pirmie azartiskie asniņi un ar sakāpinātu interesi gaidi, kas notiks tālāk. Un otrā- kur tu sēdi un domā- jopcik popcik, kur palika tā sakāpinātā interese un asni?

Liekas, ka nepilnības filmas gaitā tiks notušētas ar labiem cīņas skatiem vai kādu spriedzpilnu izgājienu, bet nekā. Tā vien liekas, ka uz beigām visiem pazuda ideja ko darīt. Palēlinātie cīņas skati bija neizprotami (varētu pat teikt – tizli), Spoku karuseļu pakaļdzīšanās ar nekas prātīgs neiznāca. Un vēl tā jocīgā pieeja- ja bērns visu mūžu nodzīvo mežā un pilsētā brīnās par elektrības slēdzi, tad taču vajadzēja saprast, ka dators jau nebūs tas, kurš būs ņemams ar pirmo piegājienu. Pie tam, ja vēlas sameklēt informāciju par slepeno aģentu (un, kas pats jocīgākais- atrada ar).

Lai vai kā, meitēns (Saoirse Ronan) ar savu jauno ampluā tika galā pat ļoti pieklājīgi. Arī Blanšetas tēlotā sterva bija laba. Pārējie- nu tā, parasts bezmaksas pielikums.

Katrā ziņā doma par skuķi- universālo kareivi nav slikta. Varētu pat padomāt par turpinājumu, tikai derētu kādu svaigu skatu. Tā, lai nav jādala interesantās un neinteresantās daļās.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.