Oriģinālnosaukums: Bad Times at the El Royale

Valsts: ASV

Žanrs: Spriedzes/ Drāma

Režisors: Drew Goddard

Lomās: Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm, Chris Hemsworth, Lewis Pullman  

Gads: 2018

Par filmu-

Uz divu štatu robežas atrodas viesnīca ”El Royale”- kādreiz piedzīvojusi labākus laikus, bet šobrīd viesnīcas vienīgajam darbiniekam Mailzam nav daudz darāmā.

Kādu dienu viesnīcā ierodas četri apmeklētāji un tuvojošā nakts un negaiss sola nedaudz atdzīvināt ieilgušo klusumu viesnīcā. Tiesa- uz neilgu brīdi.

70.gadu noskaņa un Džefs Bridžess bija pietiekami, lai nepētītu tālāk filmas kārdinātājus (kādam citam pietiktu ar režisoru (un scenāristu vienā personā), kādam ar citu galvenās lomas atveidotāju, kādam ar mūziku. Iemeslu te netrūkst.

 

Viesnīca ”El Royale” atrodas tieši pa vidu divu štatu robežai.Pats par sevi šis fakts neko nedod- viesnīca jau labu laiku ir mazapmeklēta un tās vienīgajam darbiniekam Mailzam nav īpaši daudz ko darīt. Mazliet vairāk viņam bija jāpastrādā kādas dienas rītā, kad viesnīcā ieradās četri apmeklētāji. Kā vēlāk izrādījās- to skaits pieauga vēl par dažiem. Bet tas vēlāk. Tuvāk vakaram un negaisam.

Jau drīz vien uzzinām, ka katram ir savs iemesls apmeklēt šo viesnīcu. Pat vairāk- ir svarīgs arī numurs, kurā apmesties.

 

Šajā filmā burvīgs bija viss- noskaņa, mūzika, stāsts (precīzāk- stāstu apkopojums), aktieru darbs, režisora darbs, operatora darbs, filmas pēcgarša un viss pārējais ar. Te bija tā sajūta, kas bija arī ”Lubenes” skatīšanas laikā- šo filmu būs jāskatās vēlreiz. Vairākkārt.

Filma ”Grūtie laiki viesnīcā ”El Royale”” sastāv no vairākiem maziem stāstiem, ko skatītājiem pauž katrs no filmas varoņiem. Labi, kāds tika nošauts tik agri, ka nepaguva izstāstīt savu stāstu, bet pietika ar pārējiem. Un ne tikai paši stāsti bija burvīgi, arī to pasniegšanas laiks un secība bija atsevišķu aplausu vērti.

Tik piebildīšu, ka filmā nav tikai vardarbība- tur atradās vieta gan romantikai, gan sirsnībai, gan arī draudzībai.

Filma, kuru noteikti jāskatās. Un reiz pa reizei būs jānoskatās vēlreiz.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.