Oriģinālnosaukums: The accountant
Valsts: ASV
Žanrs: Spriedzes/ Drāma/ Krimināla
Režisors: Gavin O’Connor
Lomās: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, John Lithgow, Jon Bernthal
Gads: 2016

Par filmu-
Kristians Volfs ir grāmatvedis mazpilsētas grāmatvedības kantorī, kas ir tikai aizsegs- īstenībā viņš noziedzīgās pasaules spices vīriem sniedz pakalpojumus naudas legalizēšanā. Kādu dienu viņš klienta rēķinos atrod ko tādu, kas ne tikai kalpo par iemeslu vairāku personu nāvē, bet apdraud arī pašu Kristianu.

Laikam visas no pēdējām redzētām Bena Afleksa režisētām un tēlotām filmām ir ar kaut ko uzrunājušas, tāpēc bija jāuzmet acs arī viņa tēlojumam ”Grāmatvedī”. Kā nekā lietusvīra sindroms kopā ar snaipereni varētu solīt labu izklaidi. Un bija arī. Ļoti.

Kristians Volfs jau kopš bērnības ir savādāks kā citi bērni- viņam ir autisma sindroms un viņa vecākiem un brālim nav viegli ar to sadzīvot. Tēvs, kā jau armijnieks, pieiet audzināšanai ar armijas disciplīnu. Un varbūt tieši tāpēc Kristians pieaugot varēja likt savas īpašās matemātiķa dotības lietā- viņš kļuva par grāmatvedi un nodokļu konsultantu. Tas tā- no legālās puses. No mazāk legālās puses viņš ir ļoti labs palīgs noziedzīgai pasaulei- ātri un rūpīgi atrod viņu milzīgajās naudas plūsmās iztrūkumus un spēj viņu rūpala augļus padarīt legālus.
Diemžēl, kāda klienta ciparos tiek atrasts kas tāds, kā dēļ viņam draud pamatīgas nepatikšanas. Bet Kristians ir pieradis visus darbus pabeigt līdz galam.

Ļoti patīkami pārsteidza. Gan ar tēlojumu, gan stāstu, gan arī mazajiem punktiņiem uz i. Vienīgi īsti nevarēju pieņemt Kedrikas tēlojumu- ne pie cipariem, ne pie šaušanas, ne pie pārējā. Visi citi bija tieši tik labi, lai nosolītos sev šo filmu noskatīties vēl kādreiz. Kā nekā šaušanas un kaušanas ainas bija gana glītas un gana daudz. Emociju pietiks vēl vismaz pāris noskatīšanām.

Ja patīk spriedzes pilns stāsts, kur labais uzvar sliktos un taisnība virs zemes, tad skatīšanos nav ko atlikt. Tas lietusvīra sindroms tik sākumā pamanāms. Pēc tam jau viņš kaujas kā deviņdesmito gadu Honkongas kinostārs un slimības simptomiem vietas vairs neatliek. Un tur mazs mīnuss- tēls zaudē.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.