Burning_7

Oriģinālnosaukums: Børning
Valsts: Norvēģija
Žanrs: Piedzīvojumu/Komēdija
Režisors: Hallvard Bræin
Lomās: Anders Baasmo Christiansen, Otto Jespersen, Trond Halbo, Steinar Sagen
Gads: 2014

Par filmu-
Roja kaislība ir ātras mašīnas. Viņam patīk braukt ātri un uzvarēt sacīkstēs. Diemžēl, laika nepietiek savai četrpadsmit gadus vecajai meitai. Un kādās sacensībās meita viņam atriebjas, kā rezultātā Rojs zaudē finālbraucienā.
Pēc sacensībām, uzvarētājs Roju izaicina uz jaunām sacīkstēm- finišs ir valsts galējais ziemeļu punkts- Nordkaps.

Burning_3

Norvēģi laikam bija nolēmuši parādīt, ka pie viņiem ar ir apčubināti auto, kuri skaļi rēc un ātri brauc. Un jāatzīst, ka visas 90 minūtes to arī rādīja. Te sižets un zemteksti bija atlikti… nē, precīzāk- nebija gandrīz nemaz. te galvenais bija lieliem puikām (un meitenēm) paārdīties sacīkstēs un, kad tur palika pa šauru, tad noslēgt derības uz dragreisu 2000 km garumā līdz pat Nordkapam. Protams, pa vidu ir avārijas, policija, attiecības ar meitu, sliktie konkurenti…. bet ford mustang ripo labi. Un arī pārējie ripo labi.

Burning_99

It kā vēl pieklājīgi būtu kaut ko pateikt apr aktieru darbu, režisora veikumu, operatora labo aci, utml. bet …. bet nav īsti ko teikt. Ja nu vienīgi varētu papriecāties par dabas skatiem. Ja būtu likuši lielāku uzsvaru uz filmēšanu no malas, nevis filmēšanu auto salonā kā puikas groza stūri, tad droši vien adrenalīns arī palēktos. Lai gan- nebija jau tik slikti – pietika arī iespēju papriecēt acis no malas. Puikas ar auto lēkāja labi, riepas svilināja tikpat labi un ceļa līkumus ņēma ne gluži tā kā autoskolā māca. Savējiem noteikti patiks. Augstās mākslas cienītājiem šo vajadzētu izlaist.

Burning_4

Laikam tas arī filmā bija galvenais- ātri rūcoši auto, skaļi rūcoša mūzika, Norvēģijas ainavas un pilnīgs relakss skatītājam uz dīvāna.

Filmas vērtējums: 7/10

Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.