Oriģinālnosaukums: The Edge of Seventeen
Valsts: ASV
Žanrs: Komēdija/ Drāma
Režisors: Kelly Fremon Craig
Lomās: Hailee Steinfeld, Haley Lu Richardson, Blake Jenner, Kyra Sedgwick, Woody Harrelson
Gads: 2016

Par filmu-
Nadīnai ir septiņpadsmit un viņai šķiet, ka visi vienaudži ir aprobežoti, viņas brālis ir narciss un ar māti ar vairāk sanāk kašķēties nekā normāli parunāties. Kad Nadīna uzzina, ka labākā (vienīgā) draudzene Krista nu saietas ar viņas brāli, tad viņa ir saprot, ka visa pasaule ir pret viņu. Nu, izņemot vēstures skolotāju.

Lai arī man tīņu gadi jau sen aiz muguras, tomēr ik pa laikam palūkoju kā tad pusaudžiem klājas ekrānos. Šoreiz izrādījās mazliet nokļūdījos- filma gluži nav domāta tikai pusaudžiem.

Nadīnai neiet jau no otrās klases- te viņu apsaukā, te viņai dara pāri. Un tā arī neizdevās sadraudzēties ar kādu. Izņemot Kristu- draudzeni, ar kuru viņas ir nešķiramas jau desmit gadus. Vienīgā, kurai Nadīna var uzticēties un vienīgā ar kuru var izklaidēties.
Līdz vienu dienu Nadīna pieķer Kristu kopā ar savu brāli. Ar kuru nav tās labākās attiecības. Tagad viņai liekas, ka pasaule iet bojā un viņa to visu vēro no pirmās rindas.
Vienīgais cilvēks, kuram viņa var lūgt padomu un izkratīt sirdi, ir viņas vēstures skolotājs. Lai arī viņam sarkasms iet pāri malām un īpašu iejūtību neizrāda, tomēr Nadīna grūtos brīžos vēršas pie viņa.

Ļoti jautrs un asprātīgi pasniegts kinogabals, kurā ar baudu var skatīties aktieru spēlē, notikumu attīstībā, ne tik veiklajās situācijās un pusaudziskajās problēmās, kurās itin bieži arī pieaugušie ņem aktīvu dalību.
Īpaši labs tēlojums bija Vudijam Harelsonam- viņa tēlotais skolotājs bija filmas zieds. Ne par matu neatpalika Nadīnas lomas tēlotāja- meitene ļoti pārliecinoši izrādīja visu iespējamo emociju gammu. Bija patiess prieks skatīties.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.