Oriģinālnosaukums: Asher
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs/ Drāma
Režisors: Michael Caton-Jones
Lomās: Famke Janssen, Ron Perlman, Richard Dreyfuss, Peter Facinelli
Gads: 2018

Par filmu-
Ešers ir algots slepkava, kuram vecums ir klāt un gribētos mest pie malas šo nodarbi. Arī veselība streiko. Bet, vecas draudzības vārdā, piekrīt uz vēl kādu ienesīgu darbu. Tajā pat laikā viņš iepazīstas ar kādu sievieti, kuru iemīl.
Tik izrādās, ka ar pēdējo darbiņu viņš ir nokļuvis ienaidniekos kādam konkurējošam grupējumam, kurš nevilcinoties izrēķinās ar visiem iesaistītajiem un viņu tuvākajiem.

Kaut kā sanācis man te pēdējā laikā saskrieties ar veciem slepkavniekiem atpakaļ bija līdzīgs stāsts, tik nedaudz jautrākā tonī. Šoreiz gan večukam ir vēlme likt punktu un citu novākšana ir spiesta lieta.

Ešers ir sava darba meistars- visus savus pasūtījumus viņš veic rūpīgi un laicīgi. Kā nekā viņam ir bagāta pieredze. Tik ar pēdējo pasūtījumu viņam sanāk ķibele- kāda veca trauma liek par sevi manīt un viņš taisni vai iekrīt pie Sofijas dzīvoklī. Iepazīstoties ar Sofiju, viņš saprot, ka saticis savas dzīves otro pusīti.

Ešeru pierunā pievienoties kādai komandai, lai paveiktu vēl kādu darbiņu. Tikai pēc tam viņš uzzina, ka pārgājis ceļu kādiem atriebīgiem kriminālās pasaules pārstāvjiem un nu viņam un Sofijai draud briesmas. Vienīgais risinājums ir likvidēt šos draudus.

Atkal jau jāsaka- nekas īpaši oriģināls te nebija, protams, ja neskaita galvenās lomas tēlotāju, jo Rons Perlmans man nekādi neasociējas ar pozitīvo slepkavu. Tiesa, loma viņam sanāca pārliecinoša un ne mirkli nelika vilties. Par pārējiem nav daudz ko teikt- atnāca, nospēlēja, aizgāja.

Pašam stāstam gan pietrūka tā adrenalīna un kaut kas vairāk grāvējfilmai pieskaitāmais, jo izskatījās, ka vairāk tika spiests uz jūtām- redz, arī veciem slepkavniekiem prasās miers un mīlestība. Tāda mierīga un nesteidzīga filma par romantisku slepkavnieku, kuram patīk vīns un gatavot gardas maltītes.

Filmas vērtējums: 5/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.