Oriģinālnosaukums: I am number four
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs/Spriedzes/Fantastika
Režisors: D.J. Caruso
Lomās: Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Teresa Palmer, Dianna Agron, Callan McAuliffe
Gads: 2011

Par filmu-
Viņi kopā ir deviņi. Džons ir viens no viņiem- atlidojis no citas planētas, kurai uzbruka un iznīcināja ienaidnieks. Viņš ar savu miesassargu cenšas dzīvot starp cilvēkiem un palikt neievērotam, lai ienaidnieki viņam nevar sadzīt pēdas.
Diemžēl ienaidnieki pēdas dzen ļoti labi un jau trīs no viņiem nogalināti. Džons pēc kārtas ir ceturtais. Un drīz vien pienāk mirklis, kad Džonam ir jāizšķiras- vai nu bēgt un pamest to, kas dārgs, vai arī stāties pretī un cīnīties.

Gribējās noskatīties kaut ko no fantastikas, bet dabūju kaut ko no fantastikas priekš pusaudžiem. Nesaku, ka tas ir kas slikts, bet tā īsti nopietni šo filmu noskatīties nevarēju. Pārāk jau spiedās ārā filmas vienkāršā pieeja- es te mazliet pafilmēšu un gan jau bērni nemanīs, ka sanākušas dažas lažas.

Par lažām vēlāk, bet pati filmas ideja nebija slikta (lai arī ne baisi oriģināla)- kārtējie citplanētieši, kuri ir tādi paši kā zemieši un kuri nolēmuši, ka var pārlaist savas planētas dižķibeli pie mums uz Zemes.
Tik kā pa nelaimi viņiem seko pārauguši baikeri ar žaunām pie deguna.

Starp citu- šie ļaunie citplanētieši bija vienīgie visā filmā uz kuriem bija prieks skatīties- jautri un atraisīti tipi. Pretstatā stīvajiem pareizajiem.

Tā kā pareizajiem nekādīgi neizdodas dzīvot klusu un mierīgu dzīvi (nolāpītie 21.gadsimta interneta veidojumi), tad tikšanās klope ir neizbēgama. Piebildīšu, ka klope bija visnotaļ skatāma. Laikam pie vainas tas, ka pirms tam tā īsti skatāma nekā nebija.

Rezultātā bija tas, ka pusotru stundu skatījos kā pusaudži (pusaudži arī no citām planētām ir pusaudži) mēģina tikt skaidrībā ar saviem hormoniem un filmas beigās arī ar ļaunajiem degunžauņiem. Un pavisam filmas beigās vēl parādīt, ka te principā nekas interesants nenotika un gaidiet turpinājumu.

Uz beigām apsolītās lažas- pārāk jau daudz bija tādas, pat priekš fantastikas žanra. Bet nu dažas spiedās ārā vēl vairāk kā īlens no maisa. Piemēram, Himēras pārtapšana uz automašīnas sēdekļa (kustonītis sanāca nevājš, bet auto par to neko nesaka). Vai peldēšanās filmas sākumā (sākumā dziļi, pēc minūtes līdz potītēm un pie tam vēl kāds blakus filmē (tumsā un labi saskatāmi)).

Un ko gan jūs darītu, ja jums uzbruktu citplanētieši? Protams, ietu uz savu skolu un attīstītu fotofilmiņu. Tik neprasiet, lai komentēju pēdējos divus teikumus- es neko tik izskaidrojošu nepīpēju. Laikam pie vainas ir amerikāņu naids uz izglītības sistēmu- katrā filmā tā nolāpītā skola ar visiem skapīšiem ir jāizārda.

Visa ši rezultātā izskatās, ka filmas turpinājumu negaidīšu. Protams, labs režisors un labs filmas budžets var likt mainīt domas, bet…

Filmas vērtējums: 4/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.