Oriģinālnosaukums: I Kill Giants
Valsts: Beļģija/ Lielbritānija/ ASV
Žanrs: Drāma/ Fantāzija
Režisors: Anders Walter
Lomās: Madison Wolfe, Zoe Saldana, Imogen Poots, Sydney Wade, Rory Jackson
Gads: 2017

Par filmu-
Barbara Torsona ir unikāla meitene- viņa vienīgā spēj redzēt milžus. Tā kā viņai neviens netic, ka milži eksistē, tad viņa cīnās ar tiem vienatnē- uzzinājusi visu iespējamo par milžiem, viņa veido lamatas, izliek ēsmu un gatavojas lielajai cīņai.

Filma ir komiksa ekranizācija. Bet tā kā es komiksus nelasu, tad atlika paļauties tik uz treilera sniegto informāciju. No tās sapratu, ka būs meitene-supervarone un pamatīga cīņa ar milžiem. Izrādās, ka viss nav gluži tā kā izskatās. Stāsts ir dziļāks. Daudz dziļāks.

Pirmā acu uzmetienā Barbara ir dīvaina meitene- visu laiku staigā ar zaķa ausīm, mežā veic rituālus, liek lamatas, veic pierakstus. Bet viņas izskats ir mānīgs- viņa nepārtraukti uzmana pilsētas iedzīvotāju drošību. Jo tepat blakus dzīvo milži, kurus spēj redzēt tikai Barbara. Pagaidām viņa lieliski tiek galā ar šo pienākumu. Ko gan nevarētu teikt par skolu- te viņa kavē stundas, saņem sliktas atzīmes un viņai nav neviena drauga. Līdz ar to arī tiek pie sarunām ar psihologa.
Lai arī Barbara atklāj psihologam savu noslēpumu, arī viņa netic Barbaras stāstam. Barbara saprot, ka tuvojas izšķirošā cīņa un viņa tam ir gatava- viņas somā ir brīnumierocis, kuru var izmantot tikai izšķirošajā cīņā.

Pateiktais un parādītais bija tas, kas piedeva filmai odziņu. Ilgu laiku skatītājam ir ļauts skatīties vienu stāstu, kurš vienā mirklī pārtop par kaut ko sarežģītāku un emocionālāku. Tas ļoti labi gāja pie sirds, lai arī prasījās nedaudz pārdomātāka tā jaunā šķautne.
Kopumā jāsaka, ka sanācis vizuāli labs kino ar labu aktierdarbu un emocionāli aizķerošu stāstu. Ir iespēja gan izbaudīt, gan pārdomāt.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.