Oriģinālnosaukums: Made of Honor
Valsts:
ASV
Žanrs: Komēdija/Romantika
Lomās: Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Kevin McKidd, Kadeem Hardison
Režisors: Paul Weiland
Gads: 2008

Par filmu-

Tomam dzīvē galvenais ir sarunāt ar meitenēm randiņus, bet Hannai- darbs. Viņi viens otru pazīst jau kopš studiju laikiem un zina viens otra vēlmes un trūkumus.

Pamazām Toms saprot, ka Hanna ir tā meitene, ar kuru viņš vēlas pavadīt savu turpmāko dzīvi, bet pēc komandējuma no Skotijas Hanna pārrodas jau kā līgava. Tomam nekas cits neatliek, ka cīnīties par savu mīļoto.

Viss iesākas kā parasti- viņš un viņa ir labi draugi un nemaz nav nojausma, ka viņi varētu šo draudzību pārvērst par mīlestību. Viss ir kā parasti līdz brīdim, kad viņa aizbrauc uz ilgāku laiku projām uz Skotiju. Promesamība viņam parāda, ka bez viņas dzīvot ir grūti. Un te nu viņš nolemj spert kārtīgu soli kopdzīvei, bet atkal kā parasti- viņa ārzemēs jau nocopējusi līgavaini ar kuru grūti sacensties- basketbolā augstāk lec, ir no karaliskas ģimenes un vēl krāns ir garāks. Tā kā jāizmanto citi ieroči. Un te nu sākas sacensība, kura varētu ieinteresēt tikai kādu romantisku un miegainu kundzīti pusmūžā. Joki ir pilnīgi amerikāniski un atkal jau n-padsmit reizes redzēti. Tāpat arī tie paši pārpratumi un romantisko komēdiju šabloni. Var jau būt, ka amerikāņu izpratnē arī par jokiem var teikt, ka atkārtošana ir zināšanu māte, bet nez vai par tiem var smieties, ja tos redz vai katrā otrā šāda žanra filmā.

Kaitinoši nepārliecinoši filmā uzvedās liela daļa no otrā plāna aktieriem- piedzērušās kundzītes tēlojumu vispār vajadzētu ierāmēt un rādīt kā paraugu šādi-nevajag-tēlot! Arī filmā esošie skoti laikam tika veidoti par pamatu ņemot ‘’Drošsirdis’’ redzēto- viduslaiku rešņi ar bārdām. Nu ja, savādākus skotus amerikāņiem droši vien būtu grūti pieņemt.

Īsi sakot- garlaicīga filma. Tieši tā- garlaicīgi! Pat ja noskaņosieties ļoti romantiski, tāpat tuvojoties filmas beigām sēdeklī dīdīsieties aizvien vairāk gaidīdami beigu titrus.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.