Oriģinālnosaukums: Hellboy II: The Golden Army
Valsts:
ASV

Žanrs: Grāvējs/Komēdija/Fantastika
Lomās: Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones, James Dodd
Režisors: Guillermo del Toro
Gads: 2008

Par filmu-

Ellespuika, kopā ar citiem tādiem pašiem īpatņiem strādā slepenā valsts organizācijā, lai cīnītos pret dažādiem paranormāliem ļaunumiem.
Paralēli cīņai pret cilvēcei uzbrūkošajiem dēmoniem no pazemes, Ellespuikam arī jāatrisina nelielas ģimeniskas problēmas, bet kavēties nedrīkst ne vienā, ne otrā jautājumā, jo cīņu uzvarēs tas, kurš savā īpašumā iegūs visas trīs kroņa daļas, kuras ļaus komandēt neuzveicamo Zelta armiju.

Tā kā biju palaidis garām pirmo Ellespuikas filmas daļu, tad man šī nāca kā svaiga un jauna vasaras oga- bez gaidīšanas, nojautas un sapratnes, kas mani sagaida. Un jāatzīst, sagaidīja interesanta pasaule- starp cilvēkiem dzīvo dažādi necilvēki un vieni palīdz cilvēkiem tikt galā ar otriem.

Filmā ir izveidota ļoti savdabīga atmosfēra- ierasta pilsēta pamazām tiek nomainīta pret dažādām pasaku valstības ainiņām. Ir gan staigājoša klints zaļā pakalnā un zeltaini mehāniska pazeme, gan arī mošķu valstība. Arī personāži sanākuši diezgan simpātiski- jautri, kārtīgi un ne pārāk, jūtīgi un mazliet ciniski. Ir interesanti sekot līdzi viņu gaitām un jūtu izpausmēm. Vienīgi liels mīnuss bija diezgan paredzamas galvenās sižeta līnijas- skatītājiem jau diezgan ātri ir skaidrs, kas un kad notiks. Taisnības labad gan jāsaka, ka skatītāji nezin šos notikumus niansēs (ja vien nav kārtīgāk papētījuši filmas aprakstus/bildes/video)- kādi tēli būs priekšā un kā viņi izturēsies.

Varētu pat teikt, ka sanākusi kārtīga komiksa ekranizācija- ir gan spilgti tēli, gan šaušana un zobencīņas, gan kārtīga deva ar specefektiem.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.