Oriģinālnosaukums: Jungle
Valsts: Austrālija/ Kolumbija
Žanrs: Drāma/ Piedzīvojumu
Režisors: Greg McLean
Lomās: Daniel Radcliffe, Thomas Kretschmann, Alex Russell, Joel Jackson, Lily Sullivan
Gads: 2017

Par filmu-
Trīs draugi ļaujas pierunāties pieredzējuša pavadoņa aicinājumam doties dziļi Bolīvijas džungļos, lai sameklētu indiāņu cilti, sameklētu zeltu un izbaudītu mežonīgās dabas burvestību.
Kad džungļu pārgājiens kļūst aizvien grūtāks un rodas konflikts ar pavadoni un sāk parādīties pirmās plaisas draugu stapā un viņi nolemj doties tālāk bez pavadoņa. Tālākā džungļu burvība strauji kļūst par cilvēka cīņu ar to un vēlmi izdzīvot.

Stāstu, kuri balstīti uz patiesiem notikumiem, pluss ir arī to mīnuss- ir interesanti apskatīties kā tad reāliem cilvēkiem gājis un ko viņi piedzīvojuši, bet tajā pat laikā ir skaidrs, ka, ja jau stāsts ir tapis, tad jau viņi ir izdzīvojuši. Un noteikti kaut ko piepušķojuši.
Protams, te bija jautājums- cik un kuri izdzīvos?

Ceļojot pa pasauli astoņdesmito gadu sākumā, Bolīvijā satikās trīs vīrieši no dažādām valstīm un ar dažādiem pagātnes stāstiem, bet ar vienotiem nākotnes mērķiem- apceļot pasauli un gūt iespaidus.
Kādā Bolīvijas pilsētā viņus uzrunā, kā viņš pats sevi dēvē- džungļu pazinējs un pirmatnīgās dabas piekritējs Karls. Viņš pierunās trijotni doties džungļos, lai gūtu neaizmirstamus piedzīvojumus.
Diezgan ātri rodas dažādi konflikti, kuri vēlāk pāraug nesaskaņā un Karls pamet ekspedīcijas vadītāja posteni. Turpinājumā ir grūts un sarežģīts ceļš līdz civilizācijai, kur jācenšas izdzīvot.

Godīgi sakot- šo stāstu tā ar nevarēju saprast. It kā trīs čaļi dodas džungļos. Nav jau tā, ka pilnīgi lohi ceļošanas jautājumos, bet nu lēmumu pieņemšanā un rīcībā vairumā gadījumu uzvedās kā tādi. Pašā ceļojumā ar īsti burvību saskatīt nespēju- stāsts tāds vienkāršs un bezgaršīgs. Un vēl ar pārāk daudz pārspīlētām epizodēm, kuras to ticamību krietni pavirzīja uz tālāku plānu.
Arī aktieri ar savu darbu nepārliecināja. Ja nu vienīgi Markusa lomas tēlotājs bija līmenī.

Ar plusa zīmi gribētu minēt Jossi murgus un mūziku- tas nu bija filmas glābējs un īstais spēks džungļu pārvarēšanā. Un skatīšanā. Glītie dabas skati, kas parasti šādās filmās mēdz glābt kopējo gaisotni, šoreiz tā īsti nestrādāja. Laikam baidījās, ka pārāk acīs kritīs Austrālijas (kur filmēja) dabas nelīdzība ar Bolīviju (kur viņi it kā ceļoja).

Filmas vērtējums: 5/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.