Oriģinālnosaukums: Jonathan
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma
Režisors: Bill Oliver
Lomās: Ansel Elgort, Suki Waterhouse, Patricia Clarkson,Matt Bomer, Douglas Hodge
Gads: 2018

Par filmu-
Džonatans izskatās pēc parasta puiša- no rīta skrien krosiņu, iet uz darbu labā arhitektu birojā, pēc darba nāk mājās un… un tad viņš kļūst par Džonu. Tā viņi abi sadzīvo kopš dzimšanas un daži vienkārši nosacījumi ļauj viņiem būt tādiem pašiem kā citiem, kuri nemaz nenojauš par abu dubulto dzīvi.
Bet kādu dienu Džonatanu un Džona dzīvē ienāk meitene.

Vecumvecais stāsts par divām personām vienā ķermenī, tik šoreiz nedaudz ar mūsdienīgāku piesitienu, kas bija arī nedaudz dramatiskāks kā citi. Un bez dalīšanas labajos un ļaunajos.

Džonatans ārēji izskatās pēc parasta cilvēka- strādā, ēd, sporto. Bet tāds viņš ir tikai pusi diennaktī. Otra puse pieder Džonam. Viņiem uz abiem ir viens ķermenis un daktere izdomājusi šādu variantu abu līdzāspastāvēšanai. Abi viņi sazinās ar videokameras palīdzību. Turpat arī atskaitās viens otram un paziņo par pārtiku vai kādu saimniecībā nepieciešamu lietu.

Citiem nemanot viņi ir spējuši sadzīvot gan paši, gan sadzīvot ar apkārtējiem. Kādu dienu Džonatans nolīgst privātdetektīvu, lai saprastu, ko naktīs dara Džons, jo viņam ir aizdomas, ka viņam viss netiek stāstīts.

Faktiski te tika piedāvāts Džonatana stāsts, jo Džonu mēs redzējām tikai videokamerā. Līdz ar to skatītājam tika sagatavots dramatiskais fināls, jo skaidrs, ka vienam no brāļiem ir jāpieķeras un tikpat skaidrs, ka Džonam pieķerties ir grūtāk, kaut vai tāpēc, ka viņš ir tikai video un tā līdz galam nav skaidrs, ko mēs redzam- vienu vai divus cilvēkus.

Anzels Elgorts sevi labi bija parādījis jau filmā ”Baby driver” un arī te filmu noturēja līmenī. Pie tam abas lomas. Citu aktieru veikumu uzskaitīt grūti, gluži vienkārša iemesla dēļ- viņu bija maz un viņi bija pārāk epizodiski.

Kopumā jāsaka, ka vidēji labs un nesteidzīgs stāsts par to neparasto citos un par smagajām izvēlēm.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.