Oriģinālnosaukums: Iron Man 2
Valsts: ASV
Žanrs: Zinātniskā fantastika/Grāvējs/Piedzīvojumu
Lomās: Robert Downey Jr., Don Cheadle, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Sam Rockwell, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson
Režisors: Jon Favreau
Gads: 2010

Par filmu-
Turpinājums Tonija Starko piedzīvojumiem Dzelzs vīra bruņās- šoreiz viņam ir jāaizstāv savas tiesības šīs bruņas valkāt un pie reizes jāpacīnās ar atriebes pilnu krievu, kurš arī pratis uzkonstruēt superieroci.

Mēneša sākumā, kad sastādīju aprīļa mēneša skatāmo listi, tad nolēmu aizlāpīt manas biogrāfijas kinocaurumu- noskatīties Dzelzs vīra pirmo daļu. Un jāatzīst, ka biju patīkami pārsteigts- filma uz desmitnieku. Parasti man komiksu ekranizācijas neiet pie dūšas, bet šoreiz bija izņēmums. Laikam Dzelzs vīrs ir vienīgā komiksu ekranizācija, par kuru varu teikt, ka tā man patika (taisnības labad gan jāpiemetina, ka pārāk daudz komiksi nav redzēti).

Otrajā daļā Dzelzs vīram vairāk cīņa notiek ar sevi un politiķiem. Sāk parādīties sarežģījumi veselībā, arī biznesā viss neiet spoži un pie reizes politiķi nolēmuši uzlikt ķepu viņa izgudrojumam- Dzelzs vīra tērpam (emm- bruņām? Kostīmam?).

Un it kā ar to vēl nepietiktu- uz trases (burtiski) parādās viens dulls krievs (M.Rurks), kuram papiņa piemiņa liek atriebties ar paškonstruētu spectērpu- pātagveidīgu fleksi. Tā kā Dzelzs vīram netrūkst ienaidnieku, tad dullajam krievam piesakās palīgi, lai uztaisītu ko labāku par Dzelzs vīra kombinezonu.

Tīri nevilšus gribas salīdzināt abas daļas, jo tās tika skjatītas ar pāris dienu intervālu un iespaidi no abām ir gana spilgti. Abās daļās ir nolasīti virkne ar Holivudas aktieru spīdekļiem. Abas filmas piedāvā uzjautrinošu un spraigu gaisotni. Abas filmas sola turpinājumu.

Bet ir dažas nepilnības otrajai daļai- tai pietrūka ļaunā tēla. Precīzāk, tas bija, bet tāds, mazliet slābans. It kā niknums bija un ar elektropātagām izvicinājās (vai man tikai izlikās, ka šis pēc pātagas vicināšanas bija ‘’mazliet’’ savainojis kājas?), bet tāds īsts pretsvars nebija.
Pietrūka tāda spraiguma fināla klopē (ok, robotus glīti aizsūtīja metāllūžņos)- tā ātri un bez odziņas padauzījās un viss. To nedaudz atsvēra Johansones eleganti sievišķīgais izgājiens- ar grāciju un apspīlētu tērpu pie vietas var nolikt pusduci ar večiem.

Dzelzs vīrs 2 atpaliek no savas pirmās filmas, bet tāpat ir ļoti laba izklaide. Un ja vēl Hammeru būtu tēlojis Als Pačīno (it kā tāda doma filmētājiem bijusi, bet beigās palikuši pie Sema Rokvela), tad filma būtu ieguvusi vairāk plusiņus.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.