Oriģinālnosaukums: Hwanghae/ The Yellow Sea
Valsts: Dienvidkoreja/ASV/Honkonga
Žanrs: Spriedzes/Grāvējs
Režisors: Hong-jin Na
Lomās: Jung-woo Ha, Yun-seok Kim, Seong-Ha Cho
Gads: 2010

Par filmu-
Gun-nams nepārtraukti cīnās ar nabadzību, bezcerību, neziņu par aizbraukušo sievu. Vienīgā iespēja viņam izrauties no tā visa ir pieņemt piedāvājumu kļūt par algoto slepkavu. Viņam tikai nelegāli jātiek Dienvidkorejā un desmit dienu laikā darbs jāpaveic.


Varētu jau piekrist tiem, kuri apgalvo, ka filmas sākums ir pārlieku izstiepts. Bet, manuprāt, tad zustu liela daļa no filmas atmosfēras, kura jau sākumā parāda to skarbo vidi, kādā jādzīvo galvenajam varonim.

To visu kompensēja nākamās daļas (pavisam filmā to bija četras), kad ar vienu, nē- vairākkārtīgiem, naža griezieniem tas pirksts tika nošņāpts. Un kad pirksts bija nost, tad aizgāja domino kauliņu efekts- policija, bandīti vieni un bandīti otri. Jāmūk no visiem.

Noteikti filmu neiesaku cilvēkiem ar vājām acīm- korejiešiem patīk naži. Un cirvji. Ja šos abus argumentus liek lietā, tad iznākums nav parasta amerikāņu grāvējfilma, kur galvenais varonis spēj tik pārlādēt šaujamo. Te sanāk daudz atvēzēties un durt, griezt, cirst. Un pilnīgi vienalga kur trāpīs.
Laikam vienīgais šaujamais tika darbināts, kad tizls policists iešāva ne tam, kuram vajag.

Likās, jau ka aziātiem būs sanācis pavisam labs grāvējs, kur netrūka nekas, ko gribētu redzēt. Tikai vienīgais ar tām pakaļdzīšanās kamerām kaut kas nebija tā, kā gribētos- tā trīcēšana un lēkāšana ārā no kadra nebūt neradīja to klātbūtnes efektu ko (laikam) bija domājusi.

Ja jums iet pie sirds Āzijas kino, tad noteikti paskatieties. Arī, ja ir vēlme pamainīt pierastās Holivudas lentes pret kaut ko savādāku, tad ar nebūsiet vīlušies. Filma ir ar savu šarmu, kurš, protams, ne visiem var iet pie dūšas, bet ja aizies, tad neliksies, ka laiks būs velti zemē nomests.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.