Oriģinālnosaukums: Gemini Man
Valsts: ASV/Ķīna
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Angs Lī
Lomās: Vils Smits, Klaivs Ovens, Mērija Elizabete Vinsteda, Benedikts Vongs, Ralfs Brauns.
Gads: 2017

Par filmu-
Henrijs Brogans ir labākais speciālais aģents- jau daudzus gadus viņš likvidē tos sliktos, kurus viņam liek likvidēt valdība. Pēc pēdējā uzdevuma viņš nolemj doties pensijā. Bet Henrija priekšniecībai viņš kļūst bīstams, tāpēc viņam pa pēdām tiek nosūtīts kāds, kurš spēj rīkoties tāpat kā viņš. Pat vairāk- paredzēt viņa rīcību un pat domas.

Ja skatīšanās nav spiesta lieta, tad var izvēlēties kaut ko, kas labi pielāgojas attiecīgā brīža garastāvoklim. Man garastāvoklim likās piemērota Anga Lī jaunākā filma ”Dvīnis”. Vismaz treileris rādīja, ka būs kaušanās un spriedzes pilni brīži. Pašā reizē, lai varētu mierīgi un bezdomīgi atslēgties pie ekrāna. Aha, sagribēji gan!

Jau biju rēķinājies, ka filma būs ar klišejām un trulām frāzēm piebāzta. Vēl arī ar specefektiem un galvenā varoņa superdzīvotspējām. Tik vien nebiju rēķinājies, ka specefekti būs 2000.gada līmenī un visam pārējam līmeņa nebūs vispār.

Henrijs Brogans ir augstākās klases speciālais aģents- viņš paveic to, ko citi nav spējuši izdarīt. Bet arī viņš ir noguris no sava darba un vēlas doties atpūtā. Diemžēl, viņš uzzina, ka pēdējās operācijas laikā viņam ir melots un nu viņš pats kļūst par mērķi. Un viņam pa pēdām tiek izsūtīts kāds, kurš spēj paredzēt teju katru viņa soli un pat domas.

Piekritīsiet- kārtējais holivudiskais kino par vientuļo šāvēju. Tik šoreiz viss izdevies tik plakans un pliekans, ka pat nav ko rakstīt- scenārijs šai filmai nav. Specefektu zīmētājs haltūrē. Cīņu meistara nebija. Braukšanas instruktors, laikam, konsultēja tik pa tālruni.

It kā jau filma nebija sarežģīta un prasīga- šo visu vēl varēja izglābt labs aktieru darbs. Diemžēl, bet arī te viss bija mērenas auzas- neglāba ne Smits, ne Ovens, ne vēl kāds no fona. Drīzāk palīdzēja pabojāt jau tā pabojāto filmu. Nez kāpēc visi bija tādi nedabiski uzspēlēti un pārspīlēti emocionāli? Mēģināja pielabināties Āzijas skatītājiem? Tiem parasti filmās visi pārspīlē ar emociju paušanu.

Lai arī attiecīgā brīža garastāvoklis bija pat ļoti gatavs parastam bojevikam, šādu atsēdienu nebiju gaidījis. Tas nav grāvējs. Tā ir klaja necieņa pret skatītāju.

Filmas vērtējums: 1/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.