Oriģinālnosaukums: Infernal Affairs/ Moa gaan dou
Valsts: Honkoga
Žanrs: Drāma/Krimināla
Režisors: Wai-keung Lau, Alan Mak
Lomās: Andy Lau, Tony Leung Chiu Wai, Anthony Wong Chau-Sang, Eric Tsang, Kelly Chen
Gads: 2002

Par filmu-
Lai varētu sekmīgāk cīnīties pret vietējo mafiju, policija tajā iefiltrē savu aģentu, par kura esamību zina tikai policijas priekšnieks. Tajā pat laikā mafija to pašu izdara ar policiju- iesūtu viņu rindās savu cilvēku. Tiklīdz abas puses saprot, ka viņu rindās ir kurmis tā sākas nežēlīga cīņa, kurš kuru atklās pirmais.

Nemaz tik sen- 2002.gadā, divi Honkongas režisori uzfilmēja tik labu filmu, ka dažus gadus vēlāk Martins Skorsēze šo pašu filmu uzņēma vēlreiz. Tik ielika dārgākā rāmī, pieaicināja vairākas Holivudas zvaigznes, kuras katra par sevi būtu jau jebkuras filmas zieds (Džeks Nikolsons, Mets Deimons, Aleks Boldvins, Leonardo Dikaprio, Marks Valbergs, Rejs Vinstons uc) un nosauca par ”Atkritēji” (The Departed). Un par šīm pūlēm saņēma labākā režisora un labākās filmas Oskarus (kopā lente saņēma 4 Oskarus).

Laikam pēc visa šī, pārāk necienīgi no manis skan tas, ka man šī filma (Atkritēji) nepatika. Nu varbūt ”nepatika” ir pārāk skaļi teikts. Vienkārši neuzrunāja. Nezinu kas tur bija par vainu, bet filmu nevainoju. Gan jau noskatīšos vēlreiz un ar citādāku skatījumu.

Skatoties ”Dubultā rokāde”, ne mirkli neradās jautājums vai doma, par to, ka te prasītos ko savādāku un Holivudas uzlabotāku. Visu laiku biju iekšā filmā- aktieru spēle bija vairāk kā pārliecinoša un šoreiz (par laimi) nebija ierasto aziātu pāruzspēlētā emociju izrādīšana. Viss bija tā kā tam jābūt.

Prieks par reālu situāciju izspēli, kas pārmaiņas pēc piedāvāja iztikt bez pārlieku lielas šaušanas (tās filmā ir diezgan maz) vai galvu reibinošiem kaskadieru trikiem, bet pietika ar skaidru un pieņemamu cilvēku rīcību.

Pat nezinu, kas filmu manās acīs notur tādā vērtē- vai stāsts (kas ir pat ļoti veiksmīgi sanācis) vai pati filmas atmosfēra? Laikam jau abi. Pluss vēl aktieri un īpaši viens no galvenajiem lomas atveidotājiem Andy Lau, kurš pēdējā laikā priecē acis vairākos vērienīgos Ķīnas kinoprojektos (Karavadoņi, Detektīvs Dī uc).

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.