Oriģinālnosaukums: Tom Yom Goong
Valsts: Taizeme
Žanrs: Grāvējs/Spriedzes
Lomās: Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao, Bongkoj Khongmalai, Xing Jing
Režisors: Prachya Pinkaew
Gads: 2006

Par filmu-

Kāda Taizemes zemnieku ģimenei ļauni cilvēki nolaupa ziloni un ziloņa mazuli, kurus nelegāli aizveda uz Sidneju Austrālijā. Jauneklis, kuram ziloņi piederēja un kura tēvu laupīšanas laikā nogalināja, dodas pa pēdām saviem ziloņiem, lai tos atdabūtu. Pēdas viņu aizved pie lielas noziedzīgas organizācijas, kurai viņš viens pats stājas pretī.

Filma par vientuļo dabas bērnu, kurš visu mūžu ir atradies ziloņu sabiedrībā un tik ļoti sadraudzējies, ka pat tēva nāve (varbūt tikai smags ievainojums?!) viņu neattur no došanās tālā un bīstamā ceļojumā uz Austrāliju, kur ļauni cilvēciņi ir aizveduši viņa zvērus. Tā kā puika, džungļos dzīvodams, ir nedaudz iemācījies dažādus cīņas paņēmienus, tad viņu neviens nespēj apturēt. Apņēmības pilns viņš visiem pretī stāvētājiem sit pa seju, lauž rokas un vertikāli esošos statistus ātri un efektīgi pataisa par horizontāli esošajiem.

Mierīga kino piekritējiem varu uzreiz teikt- kautiņu šeit būs daudz. Ļoti daudz. Savukārt tiem, kuriem patīk roku un kāju vicināšana dažādos, parastam cilvēkam nesaprotamos veidos, tad filma ir tieši priekš jums. Varēs mierīgu sirdi skatīties, kā lauku zēns ar sarkano lakatiņu ap kaklu mierīgi nolīdzina savā priekšā visas barjeras, lai tikai satiktu savu ziloni. Sižetā un garos dialogos nebūs jāiebrauc, jo filma ir šovs- ‘’Tūkstotis veidi kā un kur iesist’’.

Filma nav slikta, varētu pat teikt, ka tā ir kaut kas līdzīgs aziātiskam ‘’Kill Bill’’ variantam un ir pat skatāms sava žanra gabals. Protams, nekāda dziļā doma pēc filmas noskatīšanās galvā nepaliks, bet priekš besīgas nedēļas nogales var noderēt.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.