Dom Hemingway

Oriģinālnosaukums: Dom Hemingway
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Komēdija/Krimināls/Drāma
Režisors: Richard Shepard
Lomās: Jude Law, Mark Wingett, Richard E. Grant, Demian Bichir
Gads: 2013

Par filmu-
Doms Hemingvejs pavadījis cietumā 12 gadus, tiek atbrīvots. Pirmais darbs viņam ir doties pie tā, kura dēļ viņš izcieta sodu un saņemt savu algu. Tikai viņam īsti neizdodas viss kā iecerēts. Lai gan taisnību sakot- nekas jau viņam iecerēts nebija.

Dom Hemingway

Britu krimināla rakstura komēdija- piekritīsiet, tas skan ļoti daudzsološi. Šoreiz gan jāsaka, ka skanēšana bija vairāk nekā tā redzēšana, bet tāpat bija patīkama pusotra stunda pavadīta pie ekrāna.

Kas pietrūka? Pietrūka no visa kā pa drusciņai. Vispirms jau varēja just, ka tas plāns- ar labu, ”pofigista” stilu iesāktu filmu ir doma nobeigt vairāk kā tādā sentimentālu ģimenes drāmu, kur viss kļūst labs un pūkains. Nu gluži tāpat kā tā apgarotā priekameita uz motorollera.

Dom Hemingway

Bet sākums bija gana jaudīgs. Jau ar pirmajiem mineta kadriem bija jūtams, ka Džūdam šis ampluā iet pie dūšas. Ik pa laikam uzplaiksnīja pat ļoti ok kadri, kas priecēja acis un sirdi (autoavārija bija to vidū, nē- virspusē!).

Var tikai minēt, kas par bombu būtu sanācis, ja filmas veidotāji būtu ļāvuši sākuma gaisotnei turpināties visu filmu. Un vēl ar pamatīgu kulmināciju tuvu pie beigām. Būtu sanākusi tik branga filma kā Džūdas baķenes. Un mazāk būtu sentimentālu redzējumu par veca kramplauža atgriešanos normālā dzīvē.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.