Oriģinālnosaukums: Deadwood.
Valsts: ASV
Žanrs: Vesterns
Režisors: Daniel Minahan
Lomās: Timothy Olyphant, Ian McShane, Molly Parker, Paula Malcomson, Anna Gunn, John Hawkes
Gads: 2019

Par filmu-
Mežonīgo rietumu pilsētiņā ierodas senators, kurš kādreiz šeit dzīvoja. Viņam ir plāns ierīkot telefonlīniju. Jau ir sarunāti strādnieki, iegādāti stabi, bet līnijai kā šķērslis pretī stāv kāda vietējā īpašums, kurš atsakās to pārdot. Senators nav radis atteikumiem un ar savu darbību sanikno vietējos iedzīvotājus un šerifu, ar kuru viņam ir sens naids.

Vēlme turpināt ar vesternu, mani aizveda pie Dedvudas. Izrādās- esmu palaidis garām seriālu (kas aizsāk visus filmas notikumus) un cik var noprast, esmu palaidis garām kaut ko labu. Un filma arī ir labi novērtēta. It kā jau nevajadzētu sākt ar beigām, bet ko darīt- trim sezonām un 36 sērijām šobrīd laika nav.

Dedvudā dzīve rit mierīgi. Kādu dienu pilsētā ierodas vairāki tās bijušie iedzīvotāji. Un kā svarīgākais no tiem ir senators Džordžs Hersts, kurš pilsētas iedzīvotājiem saka runu un vēlas ierīkot telefona līniju. Lai arī uzņemts naidīgi, senators no saviem plāniem neatkāpjas. Viņš dara visu, lai nebūtu nekādu šķēršļu viņa plāniem. Tas izsauc pilsētas iedzīvotāju dusmas un uzjundī senu naidu.

Lai arī es it kā skatos visus notikumus no beigām, stāsts ir gan saprotams, gan viegli uztverams. Filmas veidotāji ir pacentušies bez īpašām atsaucēm uz pagātni, visu filmu izveidot tā, lai bez seriāla pieredzes tā būtu interesanta. Pat vairāk- seriālu skatīties iesakoša.

Aktieri sevi parādīja spoži- pat mazu lomu tēlojošie visu darīja pārliecinoši un no ansambļa ārā nekrita. Arī stāstam nebija nekādu acīmredzamu kļūdu- varēja baudīt filmu un negarlaikoties. Tik mazliet pietrūka ļaunajam tēlam- viņam uz beigām pazuda pulveris. Ja sākumā bija liels un ietekmīgs, tad beigās tā ietekme nebija vairs jūtama. Varbūt te viss jānoraksta uz sagadīšanos un pārsteiguma faktoru.

Filma ir ļoti laba un tās reitingi nemelo. Labs vesterns ar revolveriem, bisēm un tā laika izpratni par lietu kārtošanu. Nezinu kā šo ”seriāla noslēguma sēriju” uztver seriālu redzējušie, bet man ir doma kādā drēgnā rudens vakarā sākt pašam pārbaudīt.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.