Oriģinālnosaukums: Man on a Ledge
Valsts: ASV
Žanrs: Spriedzes/Krimināls
Režisors: Asger Leth
Lomās: Sam Worthington, Anthony Mackie, Jamie Bell, Genesis Rodriguez, Ed Harris
Gads: 2012

Par filmu-
Niks Kesidi, bijušais policists, kurš apsūdzēts liela mēroga zādzībā, sevi uzskata par nevainīgu un ir gatavs to pierādīt.
Viņš ne tikai izbēg no apcietinājuma, bet arī ir gatavs nolekt no viesnīcas augšējā stāva, lai aizietu no pasaules tāds kāds ieradās- nevainīgs.


Kārtējais stāsts par slikto policistu, labo policistu, korumpēto policistu un piečakarēto policistu. Pēdējais nolēmis parādīt, ka viņa atrašanās kroņa maizē ir slikts joks un nu pienācis laiks jokotājus pārmācīt.

Tāpēc viņš uzrāpjas augsts viesnīcas augstā stāvā un izkāpj uz ikurāt pašnāvniekiem sagatavotas platformas. Tā teikt- man ir laiks vēl tapt pamanītam un izvirzīt šādas tādas prasības. Prasības nav dižas- tik vien kā policisti, kuru viņas kolēģi uzskata par ekvivalentu novietni suņa naglai.
Kad uzmanība pievērsta, policiste pasaukta, tad tālākais jau ir tehnikas jautājums- vajadzīgi tikai pāris palīgi, kuri turpat, pāri ielai, taisīs operācijas otru pusi.

Un jāsaka, ka tieši abi palīgi ir tie, kuri filmā uztur to dzirksteli, kuras dēļ to ir vērts skatīties. Jo ne Vortingtona, ne viņas glābējas-policistes Benksas spēle nespēj izspiest no sevis kaut mazliet vairāk par iztikas minimumu. Ok, viņi tur ir, viņi tur kaut ko dara, bet tajā pat laikā neviens laikam neiebilstu, ja viņi tur būtu vēl mazāk.

Pat vecais labais Eds Haris šajā filmā bija pavārgs ļaunais- ja vēl no sākuma sparīgi triec pulksteni pret sienu, tad pēcāk darbojas kā vecs opis pa mazdārziņu.

Lai vai kā filmas vienkāršo stāstu glābj divas lietas- jau pieminētais lēcēja bračka ar savu partneri (ir gan laba saspēle, gan jestri joki, gan viss pārējais, kas nepieciešams šādām epizodēm) un visnotaļ pieklājīgā līmenī noturētā interese par nolekšanu (būs vai nebūs?).

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.