Oriģinālnosaukums: Mr.Brooks
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/Spriedzes
Režisors: Bruce A. Evans
Lomās: Kevin Costner, Demi Moore, Dane Cook, Marg Helgenberger, William Hurt
Gads: 2007

Par filmu-
Brūks ir kārtīgs ģimenes cilvēks- rūpējas par savu meitu, mīl savu sievu un vada plaukstošu uzņēmumu. Bet tā ir tikai puse no Brūksa kunga. Otrai pusei ir citas prioritātes.

Ja man būtu jāpaslavē Kevina Kostnera pēdējo gadu veikums, tad tas būtu pagrūts darbiņš. Vienīgais, kas nāk prātā ir filma ”Veču kompānija”, bet tur viņam ne tuvu nebija pirmā vijole iedota.

Var jau būt, ka pamazām piegriežas skatīt uz ekrāna vecos aktierus un īsti viņu darbošanos nespēj novērtēt. Vai arī viņi kļūst slinkāki- nauda, slava ir un tagad var tikai veģetēt.

Bet… reiz pa reizei arī slotas kāts izšaujot. Un reiz pa reizēm arī šie, it kā pierastie veči, pārsteidz.

Šoreiz Kostners mani pārsteidza. Taisnības labad gan jāsaka, ka pārsteidza visa filma. Pirms skatīšanās, protams, uzmetu aci par ko stāsts. Maniaki, dubultā dzīve un meli pēc pilnas programmas. Nevarētu teikt, ka oriģināli.
Bet tomēr.

Oriģinālais bija pietiekami, lai varētu teikt, ka filma aizrāva. Aizrāva ar savu stāstu, pasniegšanu un aktierspēli. It kā jau pieķer sevi pie domas, ka nu viss jau ir zināms. Tā, lielos vilcienos, kas būs ar to un, kas ar šito, un kas būs beigās. Bet tomēr… tomēr ir azarts skatīties un ik pa laikam iestarpinātie pārsteiguma momenti (beigas labi atvēsināja).

Kā jau teicu, Kostners sevi parādīja no labākās puses- gan kā kārtīgs ģimenes tēvs, gan tikpat kārtīgs maniaks un sarunā ar savu otro pusīti (te nav domāta sieva).
Vispār šī saspēle ar savu otro es, lai arī ne pārlieku oriģināli (kaut kur jau tas ir redzēts) tika izspēlēta ļoti spilgti. Ne mirkli nebija jāšaubās, ka tas tur ir lieks vai īsti nelīmējas kopā ar esošajiem notikumiem.

Filma ”Brūksa kungs” tīri labi iederētos kā sākums nākamajām daļām (ja kāds izdomā tādas veidot), jo ideja ir ar potenciālu un arī daži personāži beigās tīri labi parādīja, ka ir turpinājuma cienīgi. Un kā nekā Brūksa kunga lūgšanas vēl neviens nav uzklausījis – un palīdzi atšķirt labu no ļauna…

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.