Oriģinālnosaukums: Brooklyn’s Finest
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/Krimināla/Spriedzes
Lomās: Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, Wesley Snipes, Vincent D’Onofrio
Režisors: Antoine Fuqua
Gads: 2009

Par filmu-
Policistu dzīve Bruklinā, vienā no Ņujorkas rajoniem, ir smaga, sarežģīta un nenovērtēta.
Triju dažādu policistu ikdienas gaitas un pienākumi savā starpā satiekas viņiem pat nenojaušot. Viņi katrs dara savu darbu un nenojauš, ka viņiem ir kas kopīgs.

Policistu filmas laikam tematiskā ziņā ieņem vienu no augstākajiem pakāpieniem amerikāņu kinopasaulē. Kā nekā pateicīga vide- var būt labie policisti, sliktie policisti, var būt gan vieni, gan otri. Arī dažādas morāles var iepīt filmā un gala beigās var sanāk laba filma.

Gala beigās ”Bruklinas policisti” ir laba filma. Un varbūt, ka tas ir tikai vadošo aktieru kvarteta nopelns:

Edijs (Ričards Gīrs), kā, bez piecām minūtēm (ok, bez septiņām dienām) pensionēts policists, kuram tā vien niez nagi nopirkt makšķeri un novilkt formu- bija parasts policists, kurš sekoja vietējiem noteikumiem un paliks parasts pensionārs, kurš makšķerēs klusā dīķītī;

Sals (Ītans Hauks)- policists, kurš par visām varītēm cenšas uztuēt savu ģimeni, bet ar savu niecīgo algu uzskata, ka pieviļ gan savus bērnus, gan savu, gaidībās esošo sievu. Vienīgo risinājumu redz kārdinājumā paņemt policijas reidos savākto narkotiku naudu;

Tango (Dons Čedls)- narkobandā iefiltrējies slepenais aģents, kurš alkst uzvalku, kabinetu un detektīva pakāpi. Bet tajā pat laikā jūt, ka sāk piepildīties augstākās priekšniecības vārdi- cilvēki, ilgstoši darot šādu darbu, aizmirst, kurā pusē viņi īstenībā atrodas;

Kazs (Veslijs Snaips)- viens no bandas galvenajiem vīriem, kurš savulaik no nāves izglābis Tango un kopš tā laika abus vieno cieša draudzība.

Var jau būt, ka šāds kino ir kaut kur jau redzēts un labie/sliktie policisti, kuriem piegriežas un gribās mainīt savu dzīvi nav nekas jauns, bet tajā pat laikā to ir interesanti skatīties. Aktieru tēlojums ir ļoti labs un pati filma tikai dažviet ir pārturēta ar pārlieku garām (nevajadzīgām?) pauzēm.

Policistu iekšējā cīņa katram ar savām problēmām (nodevība, alkatība, vienaldzība) bija šīs filmas labākais moments- Vai nodot savu draugu dēļ labāka kabineta? Vai ir vērts rīkoties, ja līdz pensijai ir vien dažas dienas? Vai paņemt netīro naudu, lai pierādītu savu mīlestību bērniem un sievai? Koks ar diviem galiem un nekad nezini kurš gals tev būs pa ķērienam.
”Nav svarīgi, kuram taisnība. Svarīgi, kura pusē ir vairāk taisnības”.

Gribējās redzēt nedaudz spilgtākus tēlus, bet bija skaidrs, ka filma aktierus ir kārtīgi iegrožojusi- viņi bija pārāk tipiski, lai būtu vēl labāki. Arī notikumi bija pārāk tipiski, lai gaidītu kādu pārsteiguma momentu. Gala beigās jāsaka, ka ”Bruklinas policisti” ir tipiska amerikāņu policistu drāma pieklājīgā izpildījumā.

Ja Denzels Vašingtons tomēr nebūtu atteicies no Tango lomas vai mēs varētu sagaidīt ko labāku? Domāju, ka nē, jo pārāk jau mazs celiņš atvēlēts, lai ieskrietos kādam augstākam lidojumam.

[xrr rating=7/10 imageset=tiny_star label=”Filmas vērtējums:”]
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.