Oriģinālnosaukums: El aviso
Valsts: Spānija
Žanrs: Spriedze/Mistika
Režisors: Daniel Calparsoro
Lomās: Raúl Arévalo, Aura Garrido, Hugo Arbues, Antonio Dechent, Aitor Luna Gads: 2018

Par filmu-
Džona acu priekšā degvielas uzpildes stacijā sašauj viņa draugu Dāvidu. Kamēr Dāvids cīnās par savu dzīvību slimnīcā, Džons uzzina, ka pirms vairākiem gadiem šajā pat degvielas uzpildes stacijā bija veikts bruņots uzbrukums un notikuma dalībnieki bija tādā pat vecumā kā Dāvida sašaušanas gadījumā. Un tas nebija pirmais uzbrukums- pirms tam bija vēl divi. Un arī tajos bija tāds pats dalībnieku sastāvs. Un visi uzbrukumi notika 12.aprīlī. Izņemot pēdējais.

Laikam ir ieslēdzis tāds kā mistisko filmu periods- gribās redzēt dažādus variantus par laika un telpas savstarpējo saspēli. Denzela Vašingtona Deja vu bija labs (laikam šo filmu piesaukšu katru reizi) un gribētos noķert kaut ko tikpat labu vēlreiz. Nu, vismaz tuvu tam labumam.

Šoreiz spāņi ekranizējuši sava rakstnieka darbu par to kā vienā un tajā pat vietā 12.aprīlī, ar vairāku gadu starpību, satiekas dažādi cilvēki un …. beigās vienmēr kāds mirst. Tāds kā cikls, kuru nav iespējams izbēgt. Tomēr Džons, kura draugu Dāvidu sašāva šajā benzīntankā, pamana šo dīvaino sakritību un, neskatoties uz savu slimību, cenšas izdarīt visu, lai brīdinātu tos, kurus šis datums un vieta var apdraudēt. Vienīgi- Dāvids tika sašauts 2.aprīlī. Un Džons saprot, ka viņam ir vēl dažas dienas, lai izglābtu to, kuram jāmirst šogad.

Jāsaka, ka doma bija loti laba. Arī izpildījums epizodiski bija labā līmenī. Bet visu kopā saturēt filma nespēja- brīžam tā aizpeldēja pārāk lielā apcerē par Džona slimību un brīžam aktieri pārspēlēja savas lomas. Arī scenārijā, kur it kā vajadzēja ievērot visas nianses, sanāca vairākas muļķīgas atkāpes, kas beigās laupīja prāvu tiesu no skatītprieka. Par to žēl, jo filmas potenciāls bija labs un beigu cēliens ar diezgan labi salikās kopā. Tik šoreiz nebija nostrādātas detaļas, kas šāda tipa filmām ir svarīgs nosacījums.

Līdz Deja vu diemžēl neaizvilka, bet savu tiesu gandarīju sniedza. Mierīgu izklaižu un mistisko piegaršu cienītājiem patiks.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.