Oriģinālnosaukums: Buffalo Boys
Valsts: Indonēzija/ Singapūra
Žanrs: Vesterns
Režisors: Mike Wiluan
Lomās: Yoshi Sudarso, Ario Bayu, Pevita Pearce, Tio Pakusadewo, Reinout Bussemaker
Gads: 2018

Par filmu-
Divi brāļi- Suvo un Džmars ar savu tēvoci Aranu pēc pārdesmit gadu prombūtnes ierodas savā dzimtajā Javas salā, lai atriebtos holandiešu kolonizatoriem un komandantam par abu brāļu vecāku nogalināšanu.

Kovbojfilma ar revolveriem, kas izrotāta ar austrumu cīņas elementiem? Skaidrs, ka jāskatās, jo varētu būt ļoti laba kombinācija (un bija ar). Vienīgais, kas baida Āzijas filmās ir viņu grimases- vai nu viņi pārspīlēti pārspēlē vai pārspīlēti neizspēlē. Šoreiz šādas epizodes bija maz, lai arī žanrs it kā atļāva.

Suvo un Džamars ierodas Indonēzijā, lai atriebtu sava tēva- sultāna, nāvi. Viņi ir labi sagatavojušies- prot gan labi šaut, gan labi kauties. Pa ceļam uz pilsētu, kur mīt viņu ienaidnieks- komandants van Trahs, sastop ciemata iedzīvotājus, kuriem uzbrukuši komandanta rokaspuiši. Izglābuši ciematniekus, viņi apmetas šajā ciematā. Diemžēl, komandants atriebjas ciemam. Tas tikai vairo brāļu naidu pret ienaidnieku.

Nokļuvuši pilsētā, viņi sāk nesaudzīgu cīņu pret komandantu van Trahu un viņa pakalpiņiem.

Lai arī sižets ir primitīvs un aktierspēle nav tā spožākā, filma labi izklaidē- viss ir gluži vesternisks un Āzijas klātbūtne nemaz netraucē. Pat palīdz- austrumu cīņas tīri labi izrotāja filmu un noteikti tās būtu liekamas pie filmas plusiem.

Vēl plus bija filmas visnotaļ dinamiskais stāsts- mazie romantiskie un tamlīdzīgi mirkļi bija tikai mirkļi, kas negarlaikoja un nenovirzījās no stāsta.

Citi plusi gan nebija novērojami (ja neskaita galveno varoņu aizjāšanu pretī saulrietam), bet tāpat iesaku filmu žanra mīļotājiem. Vesterns arī Āzijā ir vesterns.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.