Oriģinālnosaukums: Sleepless
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs/ Krimināla
Režisors: Baran bo Odar
Lomās: Jamie Foxx, Michelle Monaghan, Scoot McNairy, David Harbour, Gabrielle Union
Gads: 2017

Par filmu-
Divi policisti nolemj noziedzniekiem atņemt somu ar kokaīnu, lai varētu to paši realizēt un nodrošināt sev pārtikušu dzīvi. Bet ar to nav mierā noziedzīgā pasaule- kokaīns bija domāts ietekmīgas ģimenes biznesam. Un viņi nolaupa policista dēlu, lai piespiestu viņu atdot somu. Visu sarežģī policijas iekšējās izmeklēšanas nodaļa, kura vēlas atmaskot negodīgus policistus.

Tā kā šāds sižets jau ir pieredzēts vismaz sešās filmās, tad nolēmu neko dižu no šīs filmas negaidīt un vienkārši izbaudīt labu aktierspēli, pakaļdzīšanos un visu pārējo, kas piedien šāda tipa filmām. Protams, ja filmas veidotāji būs par to padomājuši.

Vincents ar savu pārinieku nakts vidū uzbrūk noziedzniekiem un atņem viņiem  somu pilnu ar kokaīnu. Un nākamajā rītā ierodas darbā policijas pārvaldē. It kā nekas nebūtu bijis. Noziedzīgā pasaule sadzen viņus rokā un nolaupot Vincenta sešpadsmitgadīgo dēlu, liek viņam atdot somu. Vincents ierodas kazino, lai atdotu somu un izglābtu dēlu. Bet viņa plānus iztraucē iekšējās izmeklēšanas dienests, kas vāc pierādījumus pret viņu un viņa pārinieku.
Vincents, lai izglābtu dēlu, ir gatavs iet viens pret visiem.

Pieklājīgs budžets, solīds aktieru sastāvs, galīgi ne sarežģīts scenārijs. Visi nosacījumi, lai uztaisītu vienkāršu un neko neprasošu izklaidi. Bet nē! Vajag ņemt un visu sajāt ar izcili tupām darbībām katrā otrajā kadrā. It kā nevarētu iet vienkārši uz priekšu un darīt visu prātīgi, ik pa laikam izpušķojot to visu ar kādu glītu kaušanos vai šaušanu. Jā, pēdējie divi bija, bet ne tuvu nevarēja izglābt to, kas darījās pa vidu starp kautiņu un šautiņu epizodēm. Un ne jau tā, ka tur kaut kas nesanāca vai kaut kas nepārliecināja- tur vienkārši bija pamatīgi biezs slānis ar muļķīgiem gājieniem. No visām pusēm. Un no aktieriem tēloja tikai divi- policists un trakais sliktais.
Dusmas, ka var sačakarēt tik vienkāršu filmu.

Filmas vērtējums: 4/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.