Oriģinālnosaukums: Copshop
Valsts: ASV
Žanrs: Krimināla/Spriedzes
Režisors: Joe Carnahan
Lomās: Gerard Butler, Frank Grillo, Alexis Louder, Toby Huss, Chad L. Coleman
Gads: 2021

Par filmu
Glābjot savu ādu, Tedijs uzbrūk policistam, lai nokļūst drošībā policijas izolatorā. Vismaz viņam tā liekas, ka tur būs drošība. Bet viņam pa pēdām ir nosūtīts Bobs Vidiks- augstas raudzes profesionālis. Un viņam arī ir plāns, kā iekļūt izolatorā. Un viņam ir arī plāns tikt ārā. Protams, policijas iecirknī ir arī policisti, bet vai tad tas ir šķērslis?

Šausmīgi labs gabals! Asiņains, nežēlīgs, bet viss pasniegts ar labu gaumi. Un humoru. Pat visas tās klišejiskās lietas labi nostrādātas. Un tā noziedznieku un policistu attiecības, lai arī tikpat pierastas, kā visās tāda stila filmās, ir tik labi pasniegtas, ka priecājies par katru epizodi, lai arī skaidri redzams, ka te nebūs nekādu pārsteigumu vai jaunumu.
Vienīgi mani mulsināja latviskotais nosaukums. Es jau biju gatavs likt ”Mentene” vai mazāk izteiksmīgo ”Policijas iecirknis”, bet ja jau ir iztulkots kā ”Bez lieciniekiem”, lai paliek.

Filma ir viegli skatāma. Pat neskatoties uz līķu kaudzēm un izšauto ložu daudzuma, tā ir savā ziņā nebēdnīga filma, par sliktajiem puikām un principiālo labo meiteni. Un pēdējā nesen iepirkusi visnotaļ iespaidīgu revolveri…

Filma nav šedevrs un noteiktai skatītāju grupai tā var šķist pat pliekana un trula. Bet, ja patīk filmas par policistiem un rutīnu pārņemtiem ļaundariem, kuriem pietiek laika parunāt, padziedāt un patēlot vēsos čaļus, tad filma būs ļoti labs laika kavēklis.

Aktieri ir burvīgi un filmas atmosfēra viņiem pilnībā piebalso- sēdi un baudiPamatā visa darbība noris ”mentenē”, kura uz beigām jau bija diezgan cietusi, bet tā kā ēka liela, tad bija kur izvērsties. Garlaicīgi nebūs.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu un seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.