Oriģinālnosaukums: El Bar
Valsts: Spānija/Argentīna
Žanrs: Spriedzes/Šausmas/Komēdija
Režisors: Álex de la Iglesia
Lomās: Blanca Suárez, Mario Casas, Carmen Machi, Secun de la Rosa, Jaime Ordóñez
Gads: 2017

Par filmu-
Kā nelielā bārā apmeklētāji kļūst par aculieciniekiem slepkavībai- tikko no bāra izgājušam apmeklētājam cauršauj galvu. Cilvēki no ielām pazūd un apmeklētāji saprot, ka viņi ir iesprostoti. Arī sakari ar ārpasauli nav. Gaidot kādu palīdzību no ārpuses, viņi sāk meklēt iemeslus savai iesprostošanai bāra telpās.

Neliela informācija par filmu pirms skatīšanās, acu uzmeties videorullītim, un man bija skaidrs, ka šī filma jāredz- ja ne gluži būs baigs trešņaks, tad vismaz kāds elpu atvelkošs dulls kinogabals.

Vairāki nejauši apmeklētāji satiekas kādā bārā- kurš paēst brokastis, kurš izdzert rīta kafiju, vēl kādam jāuzlādē tālrunis. Nu tā, parasta ikdiena. Parastā ikdiena beidzas mirklī, kad tikko pa bāra durvīm izgājušu apmeklētāju nošauj snaiperis. Un mirkli vēlāk arī otru apmeklētāju, kurš steidzies pirmajam palīgā.
Sapratuši, ka izeja nav, viņi visi paliek bārā gaidīt palīdzību no ārpuses. Kamēr gaida palīdzību, tikmēr sāk meklēt vainīgo bārā. Sīki kašķi pārtop lielos kašķos un tad vēl uzrodas kāds, kurš bija piemirsts no sākuma un kura dēļ specvienība aizdedzina riepas bāra priekšā.

Lai arī ar trūkumiem, filma bija riktīgi traks gabals- traki cilvēki, trakās situācijās darīja trakas lietas. Un ja vēl pa vidu pustraks bomzis citē svētos rakstus, tad komplekts ir pilns. Skatīšanās prieks ir garantēts. Protams, ja vien patīk tāda stila filmas. Un vēl- te šausmeni nesaskatīju.
Aktieri sevi parādīja godam, īpaši jau tas pieminētais bomzis. Tāda sajūta, ka visi bija pamatīgā zirgā un sevi izlika pilnībā. Lai gan- cik nu te tā izlikšana. Spēj tik turēt tempu. Un dažas epizodes bija ar labu tempu. Īpaši uzteikšu viņu eļļošanos pagrabā.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.