Oriģinālnosaukums: Adventurers/ Xia dao lian meng
Valsts: Ķīna/ Honkonga/Čehija
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Stephen Fung
Lomās: Jean Reno, Qi Shu, Andy Lau, Jingchu Zhang, Eric Tsang
Gads: 2017

Par filmu-
Pēc piecu gadu pavadīšanas cietumā, brīvībā iznācis slavens dārglietu zaglis Žangs. Jau tajā pašā dienā viņš dodas uz Kannām, lai savā īpašumā iegūtu vienu no trim rotaslietām. Savācot visas trīs, viņam būs nodrošinātas vecumdienas. Bet vispirms viņam ir jāuzzina, kurš viņu nodeva policijai, kā dēļ viņš tika ieslodzīts cietumā.

Filmas izvēlē bija divi iemesli- Endijs Lau un Žans Reno. Un mazliet arī solītais filmas draivs ar pakaļdzīšanos, pārgalvīgiem trikiem un neprātīgiem plāniem. Kaut kas jau no tā visa filmā bija, bet uz priekšdienām sev jāatgādina- aktieriem mēdz gadīties haltūras. Dažiem gadās bieži.

Žangs nupat kā iznācis no cietuma, jau gatavs jaunam darbam. Un viņu nespēja atturēt pat senā ienaidnieka- policista Pjēra nemitīgā sekošana. Žangs nolēmis tikt pie visām trim kaklarotām, lai varētu sev nodrošināt vecumdienas un pie reizes arī atrast to, kura dēļ viņu noķēra policija un bija spiests pavadīt cietumā piecus gadus.

Tā jau viss ir jauki- labie zagļi zog ar tādu kā vieglu un nepiespiestu sajūtu- viss viņiem izdodas, ir vairāki plāni un viss labākais ekipējums. Un nav pat diži jāpiepūlas, ja nu vienīgi tad, kad policija vai dusmīgie dārgumu īpašnieki dzenas pakaļ. Mazliet jau panaivi un samāksloti, bet filmas žanrs pieļauj. Tāpēc tas būtu piedodams.
Mazāk piedodams ir pilnīgi tups scenārijs un līdz ar to sajūta pēc filmas noskatīšanās, ko varētu dēvēt- forši, pakāsu stundu ar astīti no savas dzīves.
Arī aktieri savās lomās bija tādi nekādi- ne īsti sanāca, ne īsti gribēja. Un ja vēl tam pieliek augstākminēto tupumu scenārijā (vairākkārtīgo), tad īsti nav iemesla ieteikt kādam šo gabalu skatīties. Drīzāk otrādāk, jo filmu neglābj praktiski nekas.

Filmas vērtējums: 3/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.