Oriģinālnosaukums: Cold Skin.
Valsts: Spānija/ Francija
Žanrs: Šausmas/Piedzīvojumi/Fantastika
Režisors:
Lomās:
Gads: 2017

Par filmu-
Kāds īrs bēgdamas no savas dzīves, piesakās darbā par meteorologu uz nelielas, vientuļas salas kaut kur uz Dienvidu polārā loka.
Uz salas nav neviena cilvēka, tikai bākas uzraugs Grūners, nerunīgs un rupjš tips. Jau pirmajās dienās jaunais meteorologs saprot kāpēc Grūners savu bāku ir norobežojis un apjozis ar noasinātiem mietiem- naktīs no okeāna nāk radības, kuras vēlas iznīcināt visu.
Lai izdzīvotu, meteorologam ir jāapvieno spēki ar bākas uzraugu.

Nesen lasīju Albēra Sančesa Piņola grāmatu ”Aukstā āda” un, lai arī zinu, ka filma ar grāmatu reti kad var sacensties, nospriedu, ka šoreiz ir tā reize, kad jānoskatās.

Jaunais meteorologs ierodas savā jaunajā darba vietā- uz vientuļas salas kaut kur pie Dienvidu polārā loka. Vēlēdamies aizmukt no savas dzīves un cilvēkiem, viņš izvēlējies mierīgu un vientuļu darbu uz šīs salas. Te viņš sastop bākas uzraugu Grūneru- rupju, nerunīgu un neviesmīlīgu tipu, kurš izliekas viņu neredzam.
Jau otrajā naktī jaunais meteorologs piedzīvo šoku- viņa mājai uzbrūk nezināmi briesmoņi, kuri pazūd līdz ar saules lēktu. Nākamajā dienā veicis sagatavošanas darbus, viņš jau ir gatavs sagaidīt savus nelūgtos viesus. Diemžēl, viņa spēki izrādās par vājiem un, lai izdzīvotu, viņam ir jātiek bākā un jāapvieno savi spēki ar Grūneru.

Grozies kā gribi, bet no salīdzināšanas ar grāmatu neizbēgt. Un jā- šoreiz nav tā situācija, kad filma ir labāka par grāmatu. Pat ne tuvu. Lai gan pati par sevi filma bija skatāma un atmosfēras ziņā tīri pieklājīga, bet nepamet tā sajūta, ka līdz galam viss izrunāts netiek. Bet tas laikam grāmatas dēļ.
Aktieri savas lomas nospēlēja godam un piemeklētā vide bija ļoti piemērota. Vienīgais, kas nedaudz bojāja gaisotni, bija krupekļi- viņu parādīšanās un uzbrukšana bija tik tāda epizodiska un nepārliecinoša. Īpaši jau pirmais uzbrukums mājai bija tāds nekāds gan no krupekļu puses, gan no meteorologa puses. Tā kā runāt par šausmu žanra klātesamību šajā filmā būtu krietni pārspīlēti.
Laba filma, lai arī nespēju saskatīt dažus būtiskus jautājums, kas stāstu pavērtu dziļāku un jautājums par krupekļiem, manuprāt, vispār bija nonivelēts līdz ”ai, mošķīgi mošķi” līmenim.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.