03.JPG

Oriģinālnosaukums: Fast food nation
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma
Lomās: Greg Kinnear, Patricia Arquette, Bruce Willis, Ethan Hawke, Avril Lavigne
Režisors: Richard Linklater
Gads: 2006

Par filmu-

Visas Amerikas lielā pieķeršanās ātro uzkodu kultūrai visā tās procesa laikā- no nelegālā darbaspēka gaļas kombinātā, no jaunajiem pārdevējiem ātro uzkodu ēstuvē, līdz lielo ražotāju vadībai, kura vienu dienu uzzina šokējošu ziņu par savu produkciju.

Kā jau no nosaukuma var noprast, tad runa būs par hamburgeriem un viņu vietu amerikāņu dzīvē. Par to, kā hamburgeri top, kā tos pasniedz un kā piever acis uz aizkulišu notikumiem. Bet filma rāda, ka aizkulisēs notiek tādas lietas!

Filmā redzams viens mazs ķēdes posms, kurā redzams meksikāņu centieni nelegāli šķērsot robežu, lai nokļūtu savā sapņu zemē ASV. Par viņu nākotnes perspektīvām strādājot kā nelegālam darbaspēkam milzīgā gaļas kombinātā, kur galvenais ir izpildīt darbu. Kā tas sanāk, tas lai paliek otrajā plānā, jo galvenais ir padarītā darba apjoms, līgumu izpilde un saņemtā nauda. Viss rit savu ierasto gaitu līdz vienu dienu hamburgeru ražotāji uzzina šokējošu jaunumu- hamburgeru gaļā ir konstatēts fekālais piesārņojums.

Protams, uzņēmums sūta savu atbildīgo darbinieku uz šo gaļas kombinātu, lai noskaidro lietas apstākļus. Tikai vai tas, ko darbinieks uzzinās kalpos par iemeslu kādu izmaiņu veikšanai? Pārāk cieši industrijas viens posms ir saaudzis ar citiem posmiem, lai varētu tā vienkārši pieņemt pareizos lēmumus.

Lai arī filmā piedalās vesela plejāde ar populāriem aktieriem, grūti pateikt, kuram ir tikusi šajā filmā galvenā loma, laikam jau hamburgeram. Tikpat grūti pateikt, vai filma ir mēģinājusi parādīt reālos notikumus, vai arī tas ir nedaudz dramatizēts kino variants par dzīvi. Katrā ziņā ir interesanti pavērot ātro ēstuvju aizkulišu ainiņas.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

14.JPG 23.JPG 32.JPG 42.JPG 52.JPG 62.JPG