Oriģinālnosaukums: Arrival
Valsts: Austrālija/ Kolumbija
Žanrs: Drāma/ Zinātniskā fantastika
Režisors: Denis Villeneuve
Lomās: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Mark O’Brien
Gads: 2016

Par filmu-
Zemeslodes divpadsmit dažādās vietās vienlaicīgi parādās nezināmi lidojoši objekti. Armijnieki kamēr gatavojas ļaunākajam scenārijam, tikmēr zinātnieki mēģina atrast iespēju sazināties ar citplanētiešiem, lai uzdotu galveno jautājumu- kāpēc viņi ir ieradušies?

Labi aktieri, labas atsauksmes- ko gan vairāk vajadzētu, lai ķertos pie filmas skatīšanās? Man šoreiz ar to pietika, lai gan pašā sākumā biju ļoti skeptiski noskaņots (laikam filmas par citplanētiešiem biju kaut kā atēdies bez sāta sajūtas).

Lingvistikas profesori Luīzi Benksu uzrunā armijnieki- viņiem vajag palīdzību, lai spētu sazināties ar citplanētiešiem, kuri nolaidušies ASV teritorijā. Vēl vienpadsmit kuģi ir dažādās pasaules malās. Un arī tu tiek pieaicināti gudrākie prāti, lai atšifrētu atnācēju ziņu un saprastu kādi ir viņu nodomi.
Cilvēki visā pasaulē ir nobijušies un gatavi karam, tikmēr Luīze ar savu kolēģi pamazām iespēj sazināties ar atnācējiem un viņu ierašanās mērķis kļūst skaidrāks.

Pēc noskatīšanās galvā bija tikai viens- sasodīti labs un gudrs kino! Un jau kādu laiku pēc noskatīšanās šis iespaids nemainās- flma izcili labi parādīja savu stāstu un pārliecinoši salika akcentus visur, kur vien vajadzēja.
Aktieri un filmas gaisotne bija visaugstākajā līmenī. Tās daudzās Oskara un Zelta globusa nominācijas bija pelnījušas būt balvas. Arī stāsta emocionālā puse ir aplausu vērta.
Iesaku visiem gudras fantastikas cienītājiem.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.