05.JPGOriģinālnosaukums: Beyond the ring
Valsts: ASV
Žanrs: Cīņas/Biogrāfiska
Lomās: André Lima, Martin Kove, Gary Busey
Režisors: Gerson Sanginitto
Gads: 2008

14.JPG

Par filmu-

Filma balstīta uz patiesiem notikumiem. Andrē Lima ir triju melno jostu īpašnieks, bet pēc sievas nāves viņš pameta ringu. Tagad viņš vada savu cīņas skolu un audzina savus bērnus. Vienā brīdī nāk šausmīga ziņa- viņa meitai ir vēzis un nepieciešama dārga operācija. Bet viņam nav ne naudas, ne derīgas apdrošināšanas polises. Vienīgo iespēju viņš saskata cīnīties par naudu nelegālās cīņās…

25.JPG

Šausmīgi lēna filma ar šausmīgi garlaicīgu sižetu. Ar šādu visu pasakošu teikumu varētu arī beigt šo apskatu, bet neliela pieklājība pret filmu (drīzāk jau tas ir žēlums par iztērēto laiku) man liek bilst vēl dažus vārdus.

34.JPG

Parasti filmas taisa par nozīmīgiem cilvēkiem vai nozīmīgiem notikumiem. Tādiem, kurus ir vērts pieminēt un iemūžināt nākamajām paaudzēm. Šajā filmā es nespēju saskatīt jēgu, kāpēc vajadzēja par šo tipu veidot filmu? Nekas jau tāds tur nebija, lai veidotu filmu. Jā, tēvs cīnījās un darīja visu, lai dabūtu naudu priekš operācijas meitai. Jā, bet tādi scenāriji ir sarakstīti ķīpām- visi tik cīnās labu domu vadīti. Nocīnās, uzvar, dabū naudu, slavu un sievieti. Pierasts skatāmgabals 90-to gadu cīņas filmās. Tikai šoreiz galvenais varonis pats atrāvās (atvainojiet, ka izklāstu notikumu gaitu) un nekādu slavu nedabūja. Arī naudu nē, vismaz ne no cīņas, jo neuzvarēja.

45.JPG

Ievads jau solīja, ka spraigi notikumi un cīņas epizodes nebūs pārāk daudz, tāpēc apbruņojos ar pacietību un gaidīju, ka viss spēks un emocijas būs galvenajā cīņā, kuru visu filmu pasniedza, kā kaut ko ahh un uhh. Cīņa atnāca un cīņa pagāja. Ahh un uhh šajā cīņā nepiedalījās.

54.JPG

Kas notika pēc tam? Naudu viņš dabūja no apdrošinātājiem un meita tika izārstēta. Kas vēl? Nekas, filma beidzās.

Jums ir doma šo filmu noskatīties? Ziniet, labāk nevajag!

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.