Oriģinālnosaukums: Apollo 18
Valsts: ASV/Kanāda
Žanrs: Zinātniskā fantastika/Spriedzes/Šausmas
Režisors: Gonzalo López-Gallego
Lomās: Warren Christie, Lloyd Owen, Ryan Robbins
Gads: 2011

Par filmu-
Apollo 17 ekipāža nebija pēdējie, kuri izkāpa uz Mēness virsmas. Tika aizsūtīta vēl viena astronautu komanda, kurai vajadzēja uzstādīt dažādas novērošanas kameras un skaņu pārraides iekārtas.
Pēc 37 gadu pārtraukuma atklātībā nonāk slepenie materiāli, kuros var redzēt- kāpeč visus šos gadus cilvēki nav devušies uz Mēnesi.


Filma ”Apoll 18” ir kārtējais pierādījums tam, ka, lai uzfilmētu interesantu filmu nevajag daudz- vien nieka 5miljonus amerikāņu naudas, trīs (pamatā) aktierus, sakarīgu režisoru un Timuru Bekmanbetovu pie producēšanas. Protams, bez labas idejas neiztikt.

Un ideja patiešām ir laba- pseidodokumentālu kadru gaisotnē (un tā vien gribas piesaukt Blēras raganas :)) veidota filma, kur skatītājam it kā tiek piedāvāts pašu astronautu un kosmosa kuģu kabīnēs noliktu kameru filmēts materiāls. It kā no malas. It kā neuzkrītoši. Un tajā pat laikā ar diezgan pieklājīgu ticamības momentu.

Filmas laikā vairākas reizes prasījās astronautu vietā kāds cits. Ne tā, ka uzreiz Holivudas pirmās vijoles, bet kādus pārliecinošākus tipus gan. Nebija tā, ka puikas slikti spēlēja, bet pietrūka. Pietrūka viņiem, lai es kā skatītājs pilnībā izjustu tos pārsteiguma momentus (Krievi te jau ir bijuši?!) un bezcerīgo pamestību. Bija jau skarbi, bet mazliet pietrūka.

Pēc noskatīšanās bija tāda, mazliet nenostrādības un pāris-glupu-jautājumu sajūta, bet rezultātā nekāda vilšanās nebija. Filma bija interesanta gan saturā, gan ar savu pasniegšanas manieri. Tā kā paskatīties bez lielām pretenzijām var.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.