bank-job0.JPG

Oriģinālnosaukums: Bank job
Valsts: Lielbritānija

Žanrs: Spriedzes/Krimināls
Lomās: Jason Statham, Saffron Burrows, Daniel Mays
Režisors: Roger Donaldson
Gads: 2007

Par filmu-

Filma balstīta uz patiesiem notikumiem.

Terijs, lietotu automašīnu tirgotājs, no savas paziņas uzzina, ka kādā bankā uz remonta laiku tiks atslēgta signalizācija, bet tās seifos glabājas ievērojamas naudas summas un dārglietas. Tikai viņi nemaz nenojauš, ka tajos seifos glabājas arī šādi tādi dokumenti, kas viņus ieraus spēlē uz dzīvību un nāvi.

Visnotaļ jauks nesenā vēsturē notikušas banku laupīšanas gājiens, kurā iesaistīti ne tikai parasti zaglēni, bet arī diezgan augstas amatpersonas, kurām ir svarīgi neuzkrītoši saņemt viņus kompromitējušas fotogrāfijas.

Vienkāršā un nepiespiestā valodā filma attaisno kā no vienas izplānotas un veiksmīgi noritējušas bankas laupīšanas var sanākt vesela notikumu ķēde, jo papildus laupītāju interesējošām lietām kā nauda, vērtspapīri, dārglietas, personīgajos seifos glabājas arī augstākminētās fotogrāfijas un piezīmju blociņš ar diezgan kompromitējošiem pierakstiem. Fotogrāfijas vajag vienam, blociņu vajag otram. Un tiks darīts viss, lai šīs lietas atgūtu savā īpašumā, tāpēc var teikt, ka interesantākais filmā sākās pēc laupīšanas, jo pati gatavošanās un laupīšana sanāca vienkārša un bez odziņas. Atnācu, nolaupīju, aizbraucu. Viss sanāca bez aizķeršanās, lai gan policija klausījās viņu sarunas pa rācijām. Nedaudz bezzobaina jau tā policijas darbība sanāca, bet ’71.gadā laikam tās bija visas iespējas, kas nu policijai bija.

Filma bija laba, aktieri arī, bet līdz pilnai laimei pietrūka pavisam nedaudz- īsti nepārliecināja zagļu komanda un arī filma neasociējās ar tālajiem septiņdesmitajiem (neesmu tā laika modes specs, bet redzot aktieru apģērbus un frizūras ‘’ceļojumu laikā’’ es neizjutu). Lai gan tie ir sīkumi, jo filma labi parāda tā laika notikumus, kurus Lielbritānijas slepenie dienesti turēja seifā vairāk kā 35gadus.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

bank-job1.JPG bank-job2.JPG bank-job3.JPG bank-job4.JPG bank-job5.JPG bank-job6.JPG