Oriģinālnosaukums: Annihilation
Valsts: Lielbritņija/ASV
Žanrs: Trilleris/ Šausmas
Režisors: Alex Garland
Lomās: Natalie Portman, Benedict Wong, David Gyasi, Oscar Isaac, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tuva Novotny, Tessa Thompson
Gads: 2018

Par filmu-
Lina savu militāro karjeru atstāja pagātnē- tagad viņa ir bioloģijas profesore un pasniedz universitātē. Jau vairāk kā gads pagājis, kopš viņas vīrs Keins devies īpašā armijas uzdevumā un nav devis par sevi ziņas. Neviens neko par viņu nav dzirdējis.
Kādu dienu, it kā nekas nebūtu noticis, Keins pārrodas mājās. Diemžēl atkalredzēšanās prieki ir īsi, jo viņam sākas spēcīga asiņošana un izsauktie mediķi viņus ved uz slimnīcu.
Bet līdz slimnīcai viņi netiek- pa ceļam viņus pārtver militāristi un Lina pamostas slepenā militārā bāzē no kuras var redzēt viņas vīra pēdējā uzdevuma vietu.

Atbaidīja jau tas žanra apzīmējums ”šausmas”, bet labās atsauksmes un intriģējoši krāšņais treileris teica, ka nenožēlošu. Un taisnība bija. Pat vairāk- bija liels prieks par redzēto.
Gadījumā, ja kāda vietējā izdevniecība izdos šīs filmas pirmavota- grāmatas triloģiju, tad man būs ielikts labs fundaments, lai apskatītos kā šis stāsts izskatās burtos.

Lina ārēji neizrāda, ka viņa skumst pēc vīra Keina- jau vairāk kā gads pagājis kopš viņš izgāja no mājām un devās slepenā militārā misijā.
Kādu dienu Keins pārrodas mājās, bet nepaguvis vēl atbildēt uz sievas jautājumiem, viņš sāk asiņot un steigšus izsauktie mediķi viņu ar Linu ved uz slimnīcu. Bet pusceļā viņus pārtver militāristi un Lina vēlāk attopas slepenā militārā bāzē, kura ir izveidota netālu no noslēpumainu mirgojošu gaismu meža.
Izrādās pirms dažiem gadiem te nokritis mazs meteorīts un pamazām šī mirgojošās gaismas siena izplešas. Iekšā sūtītā tehnika un cilvēki nekādu ziņu nav devuši. Un atgriezies no turienes ir tikai viens- Linas vīrs Keins.
Tā kā tuvākajās dienās turp dosies četras zinātnieces, tad Lina nolemj viņām piebiedroties, lai saprastu kāpēc viņas vīrs smagā stāvoklī atrodas reanimācijā.

Lai arī filmā ne viss bija uhh un ahh, tomēr tā sajūta, kas jau vairākas dienas nelaiž vaļā ir stabila desmitnieka vērta. Un šausmas te bija drīzāk apzīmējamas ar turēšanu spriedzē un pāris nemīlīgu kadru parādīšanā (lācītis ar jau nebija tik šausmīgs).

Par to neatlaisto sajūtu ļoti labi parūpējās aktieri un īpaši jau piecu sieviešu specvienība- katra ar savu stāstu, katra ar savu raksturu un katra ar izcili nospēlētu lomu. Un ja vēl tas ir uz krāšņu dabas anomāliju fona ar mazliet šermuļošu neziņu, tad tik spēj baudīt. Protams, nedrīkst arī aizmirst pašu stāstu- te nebija vienkārša satikšanās ar kaut ko pie bākas. Te bija iespēja padomāt dziļāk (īpaši jau pēc Džosijas lēmuma).
Laba, krāšņa, gudra un ļoti baudāma filma.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.