04.JPG

Oriģinālnosaukums: 30.000 Leagues Under the Sea
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs/Fantastika
Lomās: Lorenzo Lamas, Natalie Stone, Sean Lawlor
Režisors: Gabriel Bologna
Gads: 2007

Par filmu-

Mācību laikā okeānā bez pēdām pazūd amerikāņu atomzemūdene. Viņus meklēt dodas glābšanas ekspedīcija, kuru komandē leitnants Aranaks. Bet veicot zemūdenes meklēšanu, paši glābēji nokļūst gūstā. Kapteinis Nemo ir sagūstījis gan viņus, gan arī viņu zemūdeni. Būdams jūras dzīļu pavēlnieks, kapteinis Nemo ir nolēmis kļūt arī par visas Zemes pavēlnieku.

Es domāju, ka lielākā daļa būs pamanījuši filmas nosaukuma un sižeta līnijas nelielo līdzību ar slaveno Žila Verna grāmatu, bet varu uzreiz brīdināt- tā ir tikai ļoti vāja līdzība. No Verna tur ir palikuši tikai vārdi ‘’Nemo’’ un ‘’Nautils’’. Pārējais viss ir ļoti vājš mēģinājums paņemt ko labu no šīs grāmatas. Nešaubos, ka Žils Verns šo filmu redzot raudātu aiz bēdām.

ASV atomzemūdenei uzbrūk nezināms jūras briesmonis un to nogremdē. Arī palīgā nosūtītā komanda mistiskā veidā zaudē samaņu (aizmieg?) un pamostoties nokļūst uz milzīga zemūdens kuģa, kuru vada ar teroristiskām nosliecēm slims kapteinis Nemo. Lai realizētu savus plānus Nemo paņem no zemūdenes atomieročus un sāk skalot smadzenes sagūstītajai komandai. Visam pa vidu Nemo histēriski priecājas par skābekļa ģeneratoru, kurš atradās uz glābēju kuģa.

Varbūt uzrakstītais šķiet nedaudz haotisks, bet tāda jau bija arī pati filma. Lai būtu lielāks haoss, tad filmā iepina arī Atlantīdu- nogrimušu pilsētu, kuru Nemo ar skābekļa ģeneratora palīdzību cer atdzīvināt..

Ja vēl varētu saprast filmas veidotāju vēlmi izveidot sliktu filmu, tad galīgi nav skaidrs kāpēc vajadzēja sasaistīt to ar Žila Verna romānu? Lai skatītāji ‘’uzķertos’’ un noskatītos šo filmu? Ar šādu metodi laikam izdevās pievilināt lielāko daļu no tiem, kuri ir redzējuši šo filmu. Šiem skatītājiem varu izteikt vienīgi līdzjūtību par to, ka viņi veltīgi tērējuši laiku un skatījušies uz ļoti sliktu aktieru spēli, kuri izspēlēja vēl sliktāku scenāriju slikta režisora uzraudzībā.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

15.JPG 24.JPG 33.JPG 44.JPG 53.JPG 63.JPG