Oriģinālnosaukums: 24 Hours to Live .
Valsts: DĀR/ Honkonga
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Brian Smrz
Lomās: Ethan Hawke, Paul Anderson, Rutger Hauer, Liam Cunningham
Gads: 2017

Par filmu-
Bijušais militārists Treviss strādā kādā ietekmīgā koorporācijā un izpilda dažādus uzdevumus. Pēc sievas un bērna nāves viņš nolemj visu pamest, bet kārtējais uzdevums šķiet tik finansiāli vilinošs- tik vien kā jānovāc kāds ziņotājs.
Tomēr uzdevumā viss neiet kā plānots- Treviss tiek nogalināts. Pēc neticamas atdzīvināšanas, Trevisam ir divdesmit četras stundas ko dzīvot. Tāpēc mainās viņa attieksme pret dzīvi un viņš nolemj palīdzēt tam, kuru nupat kā gribēja novākt.

Likās simpātiska filmas galvenā doma- ko gan darītu savas dzīves pēdējā diennaktī? Varētu pasēdēt pie glāzes, sarakstīt vēstules tuviniekiem vai kā Treviss- lai būtu līdzsvars viņa sliktajiem darbiem, padarīt kaut ko labu.
It kā stāsts gana vienkāršs un arī galvenās lomas tēlotājs gana spējīgs, lai nebūtu jāsatraucas par sačakarētu filmu.

Treviss sēro par savu zaudēto ģimeni un nolēmis saraut saites ar pagātni un savu darba devēju- ietekmīgu organizāciju, kura izmanto visus mērķus, lai apturētu pret sevi vērstu darbību. Bet piedāvātais honorārs ir gana kārdinošs, lai Treviss atliktu savu iešanu pensijā.
Diemžēl uzdevumā viss neiet kā plānots, bet tā kā Treviss paspēja uzzināt svarīgu informāciju, ietekmīgā organizācija viņu atdzīvina. Tiesa gan- tikai uz divdesmit četrām stundām.
Šajā mirklī Treviss saprot, ka viņam ir laiks mainīties un viņš nostājas pret savu darba devēju.

Ja pirms skatīšanās likās, ka viss būs vienkārši un, lai arī redzēts stāsts, bet sava daļa interesantuma noteikti būs, tad pēc skatīšanās varu teikt, ka maldījos. Faktiski filmā nebija nekā, kāpēc būtu vērts to redzēt. Ja nu vienīgi dikti patīk paliels blāķis ar nošautajiem. Gribētos jau uzskaitīt filmas plusus, bet tā īsti nevaru atsaukt atmiņā kādu lomas tēlotāju vai epizodi, kuru būtu vērts paslavēt. Sižets šoreiz ir ārpus konkurences- kaut ko tik nesakarīgi saliktu kopā sen nebija nācies redzēt.
Haotiski, nepārliecinoši un kaitinoši. Un ceru, ka beigu kadri bija šīs filmas sastāvdaļa, ne vēstījums par turpinājumu.

Filmas vērtējums: 2/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.