02.JPG

Oriģinālnosaukums: Tsunami – Terror in der Nordsee
Valsts: Vācija
Žanrs: Piedzīvojumu/Katastrofu
Lomās: Kristian Kiehling, Anja Knauer, Dan van Husen, Ingo Naujoks,
Režisors: Winfried Oelsner
Gads: 2005

12.JPG

Par filmu-

Netālu no apdzīvotas salas Ziemeļjūrā uz naftas ieguves platformas izmēģina spridzināšanu, lai varētu iegūt nākotnē derīgu izrakteni. Lai arī uz platformas esošais novērotājs brīdina par iespējamām sekām, tām neviens nepievērš uzmanību.
Pēc izmēģinājumu sprādzienu veikšanas uz salu gāžas 15 m augsts cunami. Pēc šī signāla uz platformu dodas sērfotājs un zinātniece, kur viņiem jāsāk glābt salu no jauna, daudzkārt lielāka viļņa.

22.JPG

Ja jāuzraksta recenzija pāris vārdos, tad var teikt: ‘’ein kaken no Fāterlandes!’’.
Ja jāpastāsta vairāk vārdos, tad var sacīt, ka filmas doma bija laba- asa sižeta filma ar katastrofu piegaršu. Vai arī otrādāk:

31.JPG
Nekontrolējams neprātis draud izraisīt dabas katastrofu un salas iedzīvotāju mierīgo ikdienu pārvērst slapjā murgā. Šo neprātu var novērst tikai sērfotājs- viļņu pazinējs un ūdens speciāliste no Briseles ierēdniecības, kura tā arī visas filmas laikā neko prātīgu no savām zināšanām neparāda.

42.JPG
Bet jāatzīst, ka filmas pildījums ir krietni pavājš visās frontēs- aktieri tēlo diezgan amatieriski, sižeta līnija ir precīzi taisna kā mērnieka acumērs, oriģinalitātes tur nav nemaz un necik. Arī spriedze filmas gaitā nepieaug, drīzāk otrādi. Ja vēl bija cerība acis papriecēt ar specefektiem, tad tā cerība arī ātri pagaisa- nekas tāds, pārsteidzošs, elpu un aci aizraujoša tur nebija. Žēl, jo bija visas iespējas. Ja ne specefektus uzmeistarot labāk, tad vismaz spriedzi noturēt ilgāk un beigās neieslīgt banālisma mērcē.
Filma ir iekļaujama to filmu sarakstā kuras var skatīties, ja nav ko darīt, ja slikts laiks ārā un slikts garastāvoklis iekšā. Esiet droši- filma neko neizmainīs.

52.JPG