Lai arī februāra mēnesis tiek piedrazots ar visādiem valentīniem (tip- es mīlu valentīndienu, es ienīstu valentīndienu un man valentīndiena pie 3D), tāpat ir iespējams salasīt kārtīgu filmu desmitnieku.
Cik tas kārtīgs sanācis šoreiz, to var izteikties komentāros. Atgādināšu tāpat kā iepriekš- filmu nosaukumi ir ar klikšķi (uz imdb).

10. Cop Out
Brūss Vilis atkal policists. Un viņam ir pārinieks. Un abi izskatās jautri tipi. Uzdevums gan ir baigi nopietns- jāatrod ļoti vērtīga beisbola kartiņa. Nezinu cik tas jautri būs priekš neamerikāņiem (ej un ieskaidro normālam eiropietim, ka beisbola kartīte var būt vērtīga), bet ir cerība uz jautru kino.


9.Looking for Eric
Filma, kas bija nominēta gan Kannu kinofestivālā (labākais režisors), gan Stīvs Evets cīnījās par Eiropas labākā aktiera titulu.
Filma, kuras tapšanā piedalījās Eiropas kino lielvastis- Lielbritānija, Itālija, Francija, kā arī Spānija un Beļģija.

8.Nordwand
Filma par kalniem un cilvēku neatlaidību. Balstīta uz patiesiem notikumiem un labām atsauksmēm.

7.Mr.Nobody
Šai filmai arī ir labs dalībvalstu saraksts (Kanāda, Vācija, Francija, Beļģija) un tikpat labi mistiski neizprotams saturs. Jāpaskatās, lai saprastu :)

6.Кандагар
Neticamie krievu piedzīvojumi Afganistānā. Filmas pamatā ir patiess stāsts par notikumiem 1996.gadā. Izskatās pēc labi nostrādāta psiholoģiska spriedzes gabala. Ar kārtīgiem šaudelementiem pa vidu.

5.I Love You Phillip Morris
Džims Kerijs Un Jūens Makgregors- duets, kas sola jautru gabalu. Arī imdb novērtēts gana augstu. Tātad- jāpaskatās, kāpēc.

4.The Ghost Writer
Režisors Romāns Polaņskis (jāpaskatās, kā šim klājas radošajā dzīvē, kamēr privāto dzīvi loca ar skandāliem) un lomās eksbonds Brosnans un Jūens Makgregors. Solās būt ”neaiztiec-augstākos-plauktus” stilā veidots trilleris.

3. The Wolfman
Pilnmēness ietekmē ne tikai Latvijas politiku, bet arī dažus indivīdus, kuriem patīk skraidīt vilka kostīmā pa tumšiem mežiem. Visnotaļ pieklājīgs aktieru ansamblis (Hopkins, Blanta, Del Toro), kas cenšas jaunā kulītē pasniegt tos pašus vēžus- vilkači un drūmie viduslaiki.

2. Shutter Island
Filma, kuru es jau biju cerējis noskatīties pagājušā gada nogalē, bet laikam filmas veidotāju nepadarītie darbi bija pāris mēnešus par daudz. Režisors Martins Skorsēze, galvenajā lomā Leonardo DiKaprio. Abi sevi ir pierādījuši.

1. From Paris with Love
Luks Besons (pielicis roku scenārijam) parasti iepriecina skatītājus ar labu ekšenu un tikpat labu humoru. Ceru, ka šoreiz Džons Travolta un Džonatans Maijers viņam palīdzēs. Arī režisors Pjērs Morels nav pirmo reizi ar pīpi uz jumta- viņa kontā ir gan 13.rajons gan Nolaupītā.