Pirmais novērojums degvielas uzpildes stacijā (DUS) bija pirms kāda laika, kad gaidot savu kārtu pie tanka varēju nesteidzīgi vērot kā uzpildās priekšā esošā tante un blakus tankā viens onka. Nezinu vai tā ir vienmār, bet atšķirība starp sieviešu un vīriešu uzpildīšanos bija redzama- onkulis, noskanot beigu klikšķim, velk savu pistoli no mašīnas cauruma ārā uzmanīgi (hmm, laikam baigi divdomīgs teksts sanāca…) un kārtīgi nokratot noliek vietā, tā, ka ne pilīte nenopil biks… tpu, uz zemes. Tikmēr tante pēc klikšķa savu pistoli aši izvelk ārā, tā, ka piļu strūkla nolīst gar autiņa sānu un turpina pilēt uz zemes līdz nolikšanai vietā.

Kā jums liekas- vai te lielāku lomu spēlēja vīrieša lielāka pietāte pret sava autiņa tīrību un apmaksāto degvielu vai arī viņa pieredze un gadiem uzkrātās zināšanas par to, kā rīkoties ar pēdējām pilēm?

Otrs novērojums bija šodien- blakus pildošajam taksometram klāt piegāja pensijas vecuma kundzīte un jautāja absolūti krīzi ignorējošu jautājumu- Cik maksā brauciens līdz Kuldīgai (no Jūrmalas)?

Zinu, ka nav pieklājīgi klausīties svešās sarunās, bet ko lai dara, ja tas viss notiek manas dzirdamības zonā. Un ja vēl saruna notiek par takša īrēšanu līdz Kuldīgai, tad ir vien jāpaklausās. Pēc tantiņas jautājiena, taksometra vadītājs ātri galvā piemeta aptuveno ciparu un nosauca gala summu- Ls150. Pēc tam tante turpināja iztaujāšanu par summu, ja nebūs ieslēgts skaitītājs, par kādu stundiņas pagaidīšanu tur Kuldīgā un vēl laikam par mājupceļu. Beigas nedzirdēju, bet katrā ziņā interesanti- braukt ar taksi no Jūrmalas līdz Kuldīgai. Man jau liekas, ka izdevīgāk varētu būt ar autobusu, bet nu krīzes neskartajiem jau laikam vienalga.

P.S.
Neliela piepelnīšanās iespēja- ja jums ir autiņš un brīvs laiks, tad meklējiet tūristus, kurus jūs būtu ar mieru izvadāt pa plašajām Latvijas ārēm. Jūrmala- Kuldīga-Jūrmala ir apmēram 250km, kas degvielas patēriņā varētu būt Ls14 (7l uz 100km), pluss amortizācija, pluss alga, pluss vēl šis tas…. Bet pasažieri būtu ar mieru maksāt Ls150…. izskatās, ka maizītei paliks pāri.