Šie filosofiskie jautājumi man uznāca pēc pieteikšanās uz google adsense- nolēmu pieteikt teicieni.lv uz šo pasākumu, lai paskatītos, kas lācītim vēderā (varat droši iet turp un pakritizēt banneru izvietojumu, krāsu un visu pārējo, kritika un ieteikumi ir laipni gaidīti).

Tā kā man iepriekš nav bijusi saskare ar adsense un iepriekš arī īpaši nebiju interesējies, tad jautājumi varbūt šķitīs ne visai nopietni, bet tomēr…

– vai latviešu lapās vispār šobrīd ir vērts izvietot adsense?

Saprotu, ka daudz nosaka konkrētās lapas apmeklējums, bet vai šobrīd ir normāls reklāmu piedāvājums? Vai nav tā, ka ir tikai dažas reklāmas, kas rotē un nekādi neiekārdina kādu tās nospiest atkārtoti?

– kādam apmeklējumam ir jābūt, lai varētu sākt domāt par adsensi?

Pirms kāda laika ievēroju Kristapa rakstu, kur gan rakstā, gan komentāros tauta dalās pieredzē. Cik noprotu, šā jautāuma atbildēs katram tur būs savi cipari- vienam ar 15tk mēnesī būs 30$, citam ar 1tk sanāks tikpat.

– Attēlu vai teksta reklāmas? Vai abas?

Adsense piedāvā teksta un attēla reklāmu izvietošanu un te ir tas jautājums- vai likt tikai vienu vai tikai otru? Vai tam vienkārši nepievērst uzmanības, lai rāda vienalga ko? Ko par to saka apmeklētāji- nerauc degunus par ne pārāk daiļām bildēm?

– Kam jābūt, lai jūs, kā apmeklētājs, spiestu uz šīm reklāmām?

Lasīju, ka Skujiņš nodarbojas ar altruismu, bet cik tādu ir vēl (ja vispār tādi vēl ir)? Un, neskaitot altruismu, vai kādreiz spiežat uz šim reklāmām?

– Kādi ir pareizi priekšnosacījumi labas reklāmas izvietošanai?

”Labas” es domāju, lai izskatās glīti un labi iederas lapas ainavā, nevis, lai vairāk nejauši uzklikšķina. Saprotu, ka var uzkabināt visur, kur tikai apmeklētājam ar peli ir jāvirzās, bet, manuprāt, īsti pareizi tas nav. Ir taču jābūt kaut kādām reklāmas izvietošanas labām manierēm.

– Pie kāda cipara ir vērts turēt adsensi?

Ar to es biju domājis, pie cik lieliem santīmiem ir vērts atstāt tās reklāmas blogā, lapā, forumā utt? Skaidrs, ka miljoni tur ārā nekritīs, bet kāds būtu tas slieksnis pie kura ir skaidrs- tur reklāmas vēl nav vērts likt?

– Kas vēl būtu jāņem vērā izvietojot adsense?

Ta vairāk gribētos dzirdēt par reklāmas filtrēšanu, krāsām, vai kādiem iestatījumi adsense kontā. Varbūt ir kāds jauniņo grābeklis uz kā visi kāpj :)