Šodien gribu pastāstīt pasaku par Dubultu poliklīniku Jūrmalā.Senos un nesenos laikos bija poliklīnika un blakus tai bija laukums, kur novietot savu auto. Jo turp brauca no tuvām un tālām zemēm- gan māmiņas ar maziem bērniem, gan tika vesti veci cilvēki, gan cilvēki spēka gados, kuri bija nedaudz sasirguši un, lai lieki nekavētu ārstus ar mājas vizītēm, paši brauca uz poliklīniku. Dakteri ārstēja, pacienti ārstējās, poliklīnika …. hmm, laikam jābeidz stāstīt, jo pasakām parasti ir laimīgas beigas, bet šeit izskatās savādāk.

Kāpēc savādāk? Tāpēc, ka Dubultu poliklīnika paralēli saviem tiešajiem pienākumiem (vienā vārdā sakot- ārstēšanai) sāk piepelnīties: pie poliklīnikas esošais automašīna stāvlaukums tiek pārtaisīts par maksas stāvvietu- iebraucot maksā Ls0,5! Kāpēc? Kāpēc cilvēkiem braucot uz poliklīniku, kur visi pakalpojumi ir par maksu, vēl jāmaksā par automašīnas novietošanu? Pāris reizes gadā ierodoties var arī samaksāt šo cenu, bet ko darīt tiem, kuriem naudas maz un jāierodas bieži (procedūras, pārsiešanas)?

Braucot gar poliklīniku var redzēt, ka cilvēki nav ar mieru maksāt iebraukšanas maksu un automašīnas atstāj turpat uz braucamās daļas pretī poliklīnikai. Vai tas ir risinājums? Viņiem varbūt, bet pārējiem nē, jo iela ir šaura un viena braukšanas josla praktiski paliek nelietojama. No abām joslām knapi 5metri paliek, lai abos virzienos kursētu gan vieglais, gan smagais, gan sabiedriskais transports. Nav viegli apbraukt 10 un vairāk spēkratus automašīnas, ja pa pretējo joslu diezgan bieži brauc pretī…

Laikam poliklīnikas vadībai ienākumi no maksas tualetes ieviešanas nesenā pagātnē (vēl viens stulbums tajā teritorijā) nebija tik lieli, tāpēc meklē jaunus ceļus. Varu pasviest idejas- vēl ir garderobe, kur var noplēst Ls0,1 par katru aizņemto āķi; Ls0,25 par mīkstiem beņķiem (bezmaksas varētu būt neērti no skabargaina koka); Ls2 par VIP biļeti, kas dod tiesības visur iet bez rindas; … bet ko es te vāros, gan jau Dubultu poliklīnikai Jūrmalā ir gatavi vairāki šādi biznesa plāni, lai pasaka viņiem būtu ar laimīgām beigām.