Iebraucot ar mašīnu degvielas uzpildes stacijās un gaidot savu kārtu rindā var ar garlaikotu sejas izteiksmi pavērot apkārtējos šoferīšus- kā pildās, ko dara, kādu degvielu lej…. Bija interesanti skatīties kā dāma ar vismaz pāris centimetrus gariem nagiem darbojas ap benzīntanka kodu (Nestes DUSā) un pārējām pogām (spaidīja ar saliekta pirksta kauliņiem).

Bet interesantākais bija tas, ka pamanīju vairākus šoferīšus pie agrāk neierastas darbības- pēc uzpildīšanas viņi cītīgi iztecina visu degvielas padeves šlangu (šļūteni)- paceļ to nokareno līkumu uz augšu un satecina šlangā esošo šķidrumu sev bākā.

Interesantums slēpjas jautājumā- cik šādi te var ietecināt? Cik tajā šļūtenē (no kastes līdz pistolei) paliek litri/lati pēc parastas uzpildīšanas? Uz aci varētu teikt, ka kāds puslitrs noteikti. Varbūt pat litrs. Ja tā, tad skaidrs, ka ne visi grib katru reizi atstāt savus astoņdesmit santīmus, tāpēc arī cilā šlangas.

Un kā tur ir ar eksperimentu mīļotājiem- vai kāds ir mēģinājis pacilāt tās šlangas tīri sporta pēc? Ar pēdējo es domāju- vai kāds ir mēģinājis vienkārši bez maksāšanas pieiet un iztecināt no katras šlangas sev bākā/traukā pēdējo pili? Gan jau visi ir dzirdējuši profesionāla iedzērāja aksiomu par tukšu šņabja pudeli un iztecināmo piļu daudzuma. Kā šajā gadījumā ir ar DUS iztecināmām šlangām?

Ja pieņem, ka vidēji katrā DUSā ir četri uzpildes punkti, un katrā ir 4 šļūtenes, tad sanāk, ka no viena DUS bezmaksas apmeklējuma var izgriezt sešpadsmit litrus (ja pieņem, ka no vienas šlangas var iztecināt vienu litru). Gandrīz vai sanāk, ka par degvielu vari nemaksāt. Protams, ja vien tur nav kāds knifs, kas neļauj iztecināt iepriekš nesamaksājot.

Tāda, redz, prātuliņa piektdienā sanākusi.