Nedēļu (ar astīti) atpakaļ Jūrmalā tika atklāta kūrortsezona- koncerti, torņa atklāšana, runas un, protams, arī gājiens.
Gājienā biju klāt un vēroju gājējus (nepilnas desmit minūtes garo video ar Jūrmalas gājienu var redzēt šeit).

Izbrīnu (un smieklus) izraisīja Jūrmalas eksdeputāta Māra Mežapuķes parādīšanās šajā gājienā (video izgriezums zemāk).
Kāpēc izbrīns, jūs jautāsiet?!
Tāpēc, ka eksdeputāts brauca kabrioletā, kurā sēdēja divas policistes (nu ja- zaķi formās) un divi ceļu policijas simboli- Bebrs Bruno un Runcis Rūdis. Parasti medijos divi pēdējie manīti, mācot bērniem satiksmes noteikumus.

Izvilkums no Valsts policijas mājaslapas:
2001. gadā Latvijas Valsts policija, ņemot vērā citu valstu pieredzi, nolēma izveidot savu vienotu policijas tēlu bērniem- dzīvnieciņa prototipu policijas popularizēšanai bērnu vidē.

Un, kas tur īpašs?- jūs atkal jautāsiet.

Īpašas ir Mežapuķes kunga attiecības ar satiksmes noteikumiem (lasām zemāk):

Jau četras reizes pieķerts, vadot auto alkohola reibumā – sodīts ar administratīvo arestu, naudas sodiem, vairākas reizes atņemta autovadītāja apliecība. 2006.gadā par braukšanu alkohola reibumā izslēgts no Tautas saskaņas partijas domes. (delna.lv)

2006. gada maijā Kuldīgas rajona tiesa viņu sodījusi ar piecu diennakšu administratīvo arestu par braukšanu alkohola reibumā, piemērots arī 400 latu naudas sods un uz vienu gadu atņemtas autovadītāja tiesības. Tā paša gada maijā Mežapuķe par braukšanu alkohola reibumā izslēgts no Tautas saskaņas partijas domes.

2007. gadā tiesības tika atjaunotas, taču 2008. gada 14. septembrī M. Mežapuķe izdarījis citu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu — pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu Tukuma rajonā. Viņam piemērots 200 latu naudassods, kā arī atņemtas braukšanas tiesības uz četriem mēnešiem. Neraugoties uz to, ka Mežapuķe nebija tiesīgs sēsties pie stūres, viņš ar automašīnu „Gaz 53” piedalījās aktrises Vijas Artmanes izvadīšanā.

2009.gadā, mēnesi pirms pašvaldību vēlēšanām, M.Mežapuķe, nebīstoties Jūrmalas pašvaldības policijas, Dzintaru pludmalē Jūrmalā braukājies ar ekskluzīvu bruņumašīnu „Промбронь”. Lai arī to aizliedz likums, M.Mežapuķe netraucēti izbraucis ar auto pāris līkumus pa saulainā dienā ļaužu pārpildītu pludmali un jūras līci. (kasjauns.lv)

Tagad samaisām visu šo informāciju ar morāli, ētiku, priekšzīmi, policijas mudieri, audzināšanu un padomājam- kā šāds šoferis un viņa pasažieri izskatās no malas?