Pagājušajā nedēļas nogalē es saņēmu kārtējo iemetienu savā pasta kastītē- parasti pie laikrakstiem un žurnāliem tiek pievienoti dažādi spamveidīgi pielikumi (reklāmiņas, RIMI avīzes utt). Šoreiz bija sūtījums no nesen atvērtā monētu nama Vecrīgā- aploksnē jau sagatavotas divas iespējas pasūtināt monētas pa taisno uz māju. Viena no monētām bija nupat izdotā vara un niķeļa Dziesmu svētku monēta un otra- Latvijas monēta no zelta. Ja vēl pirmajai piedāvātā cena bija tāda pati kā Latvijas Bankas klientu kasē (par pastu tik jāpieskaita Ls 2,50), tad zelta monētai cena bija ‘’nedaudz’’ uzskrūvētāka- Ls321 (piegādes izdevumus sedz Latvijas Monētu nams).

It kā jau katrs var savai precei likt kādu cenu vēlas, bet šādu ciparu nebiju gaidījis. Tad jau Latvijas Bankas prasītie Ls 212.40 liekas tīri vai sviestmaize. Nez kas noticis, ka piepluso pie cenas vēl 109 latus? Pie tam jāņem vērā, ka Latvijas Banka piedāvā atlaides ja pērk 10 un vairāk monētas.

Zinu, zinu- ja negribi, tad nepērc! Bet tas jau neliedz man iespēju paust savu burkšķi par šādu spekulāciju, lai gan saprotu, ka viņiem ar ēst gribas. To arī viņiem novēlu- lai ir laba apetīte!

Vēl tik gribēju piebilst, ka labāk jau viņi varēja pa taisno pārkopēt monētas aprakstu no bankas jaunumu sadaļas, nekā paši improvizējot sludinātu, ka rūgušpiena trauks ir nostalģisks un nozīmīgs simbols.