Gribētos nedaudz padalīties priekā par savu pedējā laika kulināro prieku- baziliku.
Protams, arī agrāk baziliks tika lietots- gan ēsts ar sieru, gan likts pie zupām, picām utt. Bet pēdējā laikā tas ir tā piedūries, ka reti kur tas netiek izmantots (ok, ok- pie tortes nelieku).

Piemēram, tomātmaize. Mhmmmm- agrāk uz sviestmaizes uzliku kārtīgas tomātu ripas un pārkaisīju ar sāli+pipariem, bet tagad nav vajadzīgs ne sāls, ne pipars. Noplūcu dažas lapiņas (baziliks man aug uz palodzes podiņā) un garšīgsmazržīga tomātmaize gatava.
Tā kā kungi un dāmas- es ieteiktu izmantot savas palodzes lietderīgi un jūsu mēle, deguns, puncis un kas zin, kas nu kuram vēl, būs jums pateicīgi.Lai labi garšo!