orgānu donora anketa

Sen jau sevī esmu briedinājis domu, ka pēc nāves tārpus nebarošu un radiniekus ar mana kapu kopšanu neapgrūtināšu- mierīgi sadedzina un pelnus izkaisa kaut kur. Ja uznāks vēlme noformulēt šo manu apņemšanos plašāk, tad kaut kad izlikšu to bloga ieraksta veidā. Tagad īsi par orgānu donora kļūšanu.

Īstenībā, te pat gribot daudz nav ko rakstīt- ja ir vēlme, tad jāiet uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapu un jāizdara viss tur (precīzāk- tur būs norādes kur un kā to darīt elektroniski), vai arī doties uz kādu no viņu filiālēm (ar pasi kabatā) un aizpildīt veidlapu (skat. bildi augstāk).
Tā es ar izdarīju- iedevu pretī sēdošai tantei savu pasi un tikmēr pats, dungodams Eolikas dziesmiņu ”…es tev dāvinu sevi, pasaule, pasaulīt …” sarakstīju burtus un ciparus norādītajās vietās un nosvītroju lieko vārdu. Viss! Lieta darīta. Tā kā man plaušas nepīpē, aknas nedzer, nieres peldas taukos un sirds vispār ir labestības pārpilna (hmm, paškritika ar ir augstā līmenī), tad grēks būtu to visu kapā ņemt līdzi. Ja nu vēl kaut kas pēc nāves labs un noderīgs ir, tad lai tik ņem. Pārējo var droši nogrilēt līdz pelniem vai pārstrādāt kaķu barībā.

Būs taču labāk, ja kādam no tā visa būs labāk.